Opinia specialiștilor: Ce cauzează eșecul relațiilor amoroase de azi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Opinia specialiștilor: Ce cauzează eșecul relațiilor amoroase de azi

Potrivit observațiilor cercetătorilor, un procent destul de mare (circa 42%) al relațiilor amoroase din ziua de azi se încheie cu un eșec. Având în vedere acest lucru, evident că specialiști au început să „scormonească” diverse răspunsuri.

Astfel, potrivit unui profesor de psihologie socială, oamenii au ajuns să fie mult prea idealiști, acest lucru cauzând eșecul relațiilor amoroase. Eli Finkel, care predă la Universitatea Northwestern din Illinois, crede că așteptăm prea mult de la relațiile romantice și soluția ar fi să scădem drastic standardele noastre, dacă dorim să ajungem să ne simțim cu adevărat împliniți.

Conform teoriei acestui cercetător, schimbările privind căsătoria și relațiile de cuplu, care au survenit în ultimii 100 de ani, ne determină să avem așteptări exacerbate.

În plus față de prezumția că ne vom iubi și adora pe soțul / soția, Finkel explică faptul că există o concepție modernă potrivit căreia partenerul nostru trebuie să stimuleze dezvoltarea noastră personală.

Astfel, persoanele din ziua de azi ajung să se sprijine pe proprii parteneri pentru satisfacția personală, pentru a se simți mai atractivi, mai competenți sau mai ambițioși.

Deci, potrivit acestei teorii, ne bazăm toate realizările pe partenerul de cuplu și pe relația cu acesta. Într-un astfel de context, evident că toată presiunea se află pe relație și orice eșec este cauzat tot de partener/ relația cu acesta.

Mai mult decât atât, Finkel explică faptul că fuga asta continuă în găsirea partenerului ideal, va afecta succesul unei relații pe termen pe lung. Să înțeleg că, potrivit acestui profesor de psihologie socială, avem tendința ca, la primul hop într-o relație, să ne retragem, să renunțăm la aceasta, în căutarea relației ideale.

De asemenea, Finkel ne sfătuiește să petrecem timp de calitate cu partenerii noștri, să desfășurăm activități astfel încât să ne asigurăm că atât noi, cât și partenerii noștri primim ceea ce ne așteptăm, prin intermediul relației. Dacă v-au trezit curiozitatea teoriile lui Finkel, le puteți descoperi pe-ndelete în cartea sa „The All-Of-Nothing Marriage: How the Best Marriages Work”.

Totuși, fiți pe fază: teoriile acestui specialist nu sunt chiar pe aceeași lungime cu rezultatele unui studiu desfășurat în această direcție. Potrivit informațiilor de pe independent.co.uk, examinând răspunsurile a 296 de adulți tineri, cercetătorii au descoperit că eșecul relațiilor amoroase este cauzat de faptul că partenerii nu sunt pe aceeași lungime de undă, având așteptări diferite de la o relație.

Voi cu ce teorie rezonați?

 

 
Te-ar mai putea interesa: