One-night stand: de încercat sau de blamat?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

One-night stand: de încercat sau de blamat?

Din ce în ce mai mult persoane tind să aibă măcar o experiență de tipul one-night stand. Cum ajunge fiecare dintre acestea să se simtă în dimineața următoare, diferă în funcție de gen, conform unui studiu desfășurat recent.

Se pare că femeile sunt mai predispuse regretelor celor întâmplate, în timp ce bărbații sunt din ce în ce mai mulțumiți de experiența avută.

Totodată, în urma acestui studiu, s-a observat un tipar și al modului în care persoanele se simt după ce au refuzat aceste oportunități sexuale. Astfel, foarte puține femei au regretat că au spus „nu” invitației, în timp ce o treime dintre bărbați și-ar fi dorit să fi acceptat o experiență de tipul one-night stand.

Detaliile și rezultatele studiului

Studiul a fost desfășurat în Norvegia, incluzând 263 de adulți. Un lucru interesant este că rezultatele acestuia sunt izbitor de asemănătoare cu cercetările anterioare realizate în spațiul american. Mai mult decât atât, autorii cercetării recente din Norvegia, și-au dorit să descopere dacă există diferențe majore asupra modului de abordare a acestei probleme, în cele 2 spații.

Potrivit cercetărilor, există moduri de gândire asemănătoare cu privire la o experiență de tipul one-night stand. Astfel, rezultatele studiului norvegian au fost următoarele:

În sondajul norvegian, 35% dintre femei au regretat că au întreținut relații sexuale cu cineva pe care abia l-au cunoscut, versus 20% în cazul bărbaților. 30% dintre femei au fost fericite cu aventura de-o noapte, versus 50% dintre bărbați.

Când au fost întrebați cum s-au simțit ultima oară după ce au refuzat o experiență de tipul one-night stand, 80% dintre femei și 43% dintre bărbați au fost mulțumiți de decizia luată. Doar 4% dintre femei au regretat că au ratat o astfel de oportunitate, în timp ce, în cazul bărbaților, acest procent s-a ridicat la 30%.

Cum interpretează specialiștii rezultatele

În încercarea de a descoperi motivul care le împiedică pe femei să regrete mai mult aventurile de-o noapte pe care le-au avut, cercetătorii de la Norwegian University of Science and Technology și University of Texas din Austin au aprofundat subiectul. Astfel, se pare că există unele temeri în rândul femeilor. Printre cele mai comune se numără eventualitatea unei sarcinii sau a contactării bolilor cu transmitere sexuală, precum și construirea unei imagini rău famate. Totodată, cercetătorii subliniază că femeile au în general tendința de a se îngrijora, pe când bărbații tind să fie mai impulsivi și să își asume mai multe riscuri.

Respondenții au fost de asemenea întrebați despre plăcerea pe care au simțit-o în timpul unei experiențe de tipul one-night stand. Nici acest rezultat nu este ieșit din canoane. Astfel, bărbații au avut orgasm mai des decât femeile, în timpul aventurilor de-o noapte. Totodată, puține au fost femeile care au declarat că orgasmul este deosebit de important într-o astfel de situație.

În urma tiparului răspunsurilor primite, cercetătorii lansează ipoteza că aceste diferențe de gândire sunt relaționate cu modul diferit de evoluție femei versus bărbați. Astfel, bărbații sunt programați biologic să producă mulți urmași, în timp ce femeile nu pot avea un număr nelimitat de copii, ca bărbații, astfel că ele trebuie să se îngrijească mai mult de „calitatea partenerilor, nu de cantitatea acestora”.

Desigur că aceste concepții au evoluat de-a lungul timpului, însă, chiar și așa, încă există posibilitatea ca o femeie să fie obligată să întrețină un act sexual, lucru care poate determina, în multe dintre cazuri, regretul, consideră cercetătorii.

Totodată, este important de reținut că acest sondaj nu oglindește întocmai realitatea. Cu siguranță există multe femei care nu regretă o experiență one-night stand și o mulțime de bărbați care, dimpotrivă, o regretă. Ceea ce contează de fapt este cum se simte fiecare dintre noi după o astfel de experiență. Mai exact, ar trebui să ne pese mai puțin de canoanele societății sau de rezultatele unui studiu. Important este ce simțim noi, fără să ne raportăm la această gândire colectivă.

La urma urmei, de ce să regreți dacă te simți bine și ambii parteneri sunt implicați? Singurul lucru important este să te protejezi, să fii informat și să te simți bine în pielea ta. Astea vor aduce de la sine bunăstarea fizică și psihică.
Te-ar mai putea interesa: