Ocolul Pamantului in restaurantele de 3 stele Michelin

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Ocolul Pamantului in restaurantele de 3 stele Michelin

Stele Michelin sunt o mare fita pentru restaurantele din intreaga lume. Daca le ai, esti i top, daca nu, stai la coada. In Romania nu exista pana acum un restaurant care sa le aiba, iar situatia este explicata chiar de bucatarul sef de la The Artist, Paul Oppenkamp: „Ceea ce stim foarte bine despre politica oficiala a acestui Ghid, informatie sustinuta intr-un interviu chiar de Directorul Michelin, Michael Ellis, criteriile de evaluare pentru “star entry” in Ghidul Rosu sunt prospestimea si calitatea ingredientelor, stapanirea tehnicilor de gatit, armonia si echilibrul aromelor in preparatul final, reflectia personalitatii Chef-ului, consecventa in timp si in toate preparatele din meniu si pretul corect raportat la calitate. Din punctul meu de vedere, inspectorii Michelin vor veni in Romania cand vor descoperi potentialul al cel putin 4-5 restaurante, nu vin pentru evaluarea unui singur restaurant cu siguranta. Iar Romania are deja aspiranti care lupta pentru aceasta recunoastere iar potentialul creste. Important este cine isi sacrifica pe termen nelimitat stilul de viata in randul Chefilor din Romania pentru un concept care iti va fura tot timpul liber, petrecandu-l in bucatarie, iar resursele financiare sunt utilizate pentru a oferi continuitate unui astfel de restaurant”.

In alta ordine de idei, daca vrei sa faci o mega aroganta si te tine si contul din banca, exista agentii de turism in lumea asta care iti pun la dispozitie pachete turistice de peste 250.000 de dolari pentru 6 luni de… promenadata in cele mai luxoase restaurante din lume.

Japonia, New York, Paris, cam acestea sut cele 3 destinatii ce pot fi bifate in aceasta excursie de lux, Japonia fiind de departe tara cu cele mai multe restaurante de 3 stele Michelin, mai exact 15 la numar.

Ce se intampla, de fapt, in timpul acestei excursii… Simplu: te plimbi si mananci in cele mai luxoase restarante din lum. Trebuie sa fie greu, nu?
Te-ar mai putea interesa: