6 obiceiuri sănătoase, practicate de medicul japonez Hinohara, care a trăit 105 ani

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

6 obiceiuri sănătoase, practicate de medicul japonez Hinohara, care a trăit 105 ani

Dr. Shigeaki Hinohara, creditat cu construirea fundamentelor medicinei japoneze și ajutând Japonia să devină lider mondial în longevitate, practica un stil de viață sănătos, pe care îl recomanda și altora, în speech-urile sale.

Într-un interviu acordat pentru Japan Times, acesta a oferit câteva dintre obiceiurile sănătoase pe care el  le-a practicat de-a lungul vieții și l-au ajutat să atingă onorabila vârstă de 105 ani. Să ne inspirăm, zic!

Recomandări pentru o viață sănătoasă

  • Ieși la pensie târziu (cât mai târziu posibil) – spre exemplu, acesta și-a încetat activitatea profesională cu câteva săptămâni, înainte să moară, în iulie anul curent. Probabil, și dacă ieși la pensie, important este să nu te ramolești și să te consideri bătrân. Ideea este să îți stabilești un țel în care să-ți investești întreaga energie, să continui să ai activitate intelectuală.
  • Ai grijă de greutatea ta corporală! – Dr. Shigeaki Hinohara mânca doar o masă pe zi; cina sa era alcătuită din pește și legume; carne mânca doar de 2 ori/săptămână;
  • Distrează-te, amuză-te cât mai des posibil! Acest specialist japonez considera că amuzamentul reprezintă un „analgezic” pentru durere, acționând prin distragere. Deci, să ne implicăm în activități distractive, ne poate scăpa de o mulțime de probleme. Totodată, Hinohara considera că prea multe reguli pot „obosi corpul”.
  • Împărtășește și altora din cunoștințele tale! Potrivit viziunii acestui specialist japonez, în viață totul se rezumă la contribuția pe care fiecare dintre noi o are. Acesta se simțea bine de fiecare dată când ajuta și putea fi de folos prin intermediul cunoștințelor sale.
  • Nu pune prea mare preț pe bunurile materiale! Câteodată devenim atât de absorbiți de beneficiile financiare, încât ajungem să transformăm acest aspect al vieții într-un țel în sine. Totuși, există numeroase persoane, printre care și Hinohara, care consideră că în viață sunt lucruri mult mai importante decât banii. La urma urmei, nu-i iei cu tine în sicriu, considera acesta. 😀
  • Urcă pe scări! Hinohara urca treptele din două-n două ca să-și mențină mușchii activi. Sau optează pentru orice altă alternativă a urcatului pe scări. Spune nu sedentarismului și alege să fii o persoană activă, indiferent de vârstă!
Te-ar mai putea interesa: