10 obiceiuri la care să renunți pentru a crește productivitatea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

10 obiceiuri la care să renunți pentru a crește productivitatea

Ți se întâmplă să fii des în situația în care să simți că timpul pur și simplu nu-ți mai ajunge ca să-ți îndeplinești obiectivele? Poate ai nevoie de o schimbare… iată câteva obiceiuri la care îți recomandăm să renunți pentru a crește productivitatea.

  • Verificarea mail-ului în mod constant. Potrivit time.com, realizarea acestui obicei mult prea frecvent a fost asociat cu apariția anxietății și depresiei și performanțe mai slabe. Dacă ați ajuns în situația în care verificați mailurile exagerat de des, puteți să creați un mail care să se trimită automat, de forma „Îmi verific email-urile la ora 9:00 și între 13:00-14:00. Voi reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.”, după care încercați să respectați acest program.
  • Renunțarea la întâlnirile prea dese cu echipa. Desigur că nu renunțarea definitivă. Însă puteți vorbi înainte online ca să vedeți dacă s-au acumulat probleme care necesită cu adevărat discutarea în echipă. Dacă nu, astfel de întâlniri se pot transforma în pierdere de timp.
  • Renunță să mai lucrezi peste program! Studiile desfășurate în acest sens au descoperit că persoanele care lucrează peste 8 ore pe zi, au o productivitate mai scăzută și o rată de epuizare mai ridicată, decât persoanele care nu depășesc acest interval.
  • Amânarea taskurilor importante. Orice perosoană organizată are o To-Do-List. Dacă vrei să crești productivitatea, renunță la a mai începe cu sarcinile ușoare. Abordează-le și rezolvă-le pe alea mai complicate pentru a investi energia și concentrarea mai întâi în taskurile importante, care contează cu adevărat.
  • Consumul de cafea la micul dejun. E ok să bei cafea, însă nu renunța la un mic dejun sănătos în favoarea acesteia. Nu vei face decât să ratezi o cantitate însemnată de energie pe care nutrienții din alimente ți-ar fi oferit-o. Astfel, nu doar că productivitatea din timpul zilei va fi scăzută, dar și starea ta de spirit va fi afectată.
  • Somnul insuficient. Cercetările au arătat că 5 ore de somn pe noapte sau mai puțin, afectează persoanele tot la fel de mult ca și când acestea ar avea o alcoolemie de 0.10 în sânge. Mai mult, lipsa insuficientă de somn vine de la sine cu riscul de a greși mai mult, imposibilitatea de concentrare sau dureri de cap.
  • Luarea prânzului la birou. Există persoane care consideră că acest obicei îi ajută să fructifice orice bucățică de timp, chiar și pauza de prânz. Dar ce faci dacă, din neatenție, verși suc pe tastatură sau sos pe niște documente importante? Pe lângă acest risc, prânzul la birou crește șansele de a mânca mai mult și de a opta pentru alimente nesănătoase. Deci pauza are și ea rostul ei, dacă vrei să crești productivitatea.
  • Nu iei pauze! Cum să faci așa greșeală? La urechile tale încă nu a ajuns zicala „pauzele lungi și dese, cheia marilor succese”? E susținut și de studii. Acestea au arătat că pauzele sporesc productivitatea, prevenind greșelile și menținându-ne implicați în munca pe care o desfășurăm.
  • Oferi aceeași importanță tuturor taskurilor. Potrivit regulii 80/20, 20% din sarcinile noastre, vor produce 80% din rezultatele noastre. Deci de ce să investești timp egal în acestea, dacă ele nu sunt la fel de importante?
  • Aplici multi-taskingul. Paradoxal, această capacitate este mai nou un must-have. Și totuși, încercarea de a face mai multe lucruri în același timp, scade productivitatea. Deci să nu ne mai amăgim. Deși creierul tău se poate descurca excelent la comutarea rapidă între sarcini, tot există o pierdere de concentrare, creativitate și productivitate.

Dacă te-ai regăsit în unele dintre aceste exemple și vrei să crești productivitatea în realizarea sarcinilor la job, atunci este timpul să spui „adio” acestor obiceiuri care-ți pun bețe-n roate.
Te-ar mai putea interesa: