Nu-ti reduce consumul de cafea! Risti sa faci diabet!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Nu-ti reduce consumul de cafea! Risti sa faci diabet!

Acesta este un avertisment care vine direct de la specialisti. Da, stiu, as putea fi banuit ca trag sforile in interesul meu, eu fiind un personaj care are o legatura speciala cu acest produs minunat numit cafea, dar culmea, nu-i asa.

Un studiu realizat de specialistii Scolii de Sanatate Publica de la Harvard indica faptul ca o ceasca de cafea pe zi, scade riscul imbolnavirii de diabet de tip 2.

„Pentru diabetul de tip 2, până la şase ceşti de cafea sunt asociate uu un risc mai mic”, afirmă Shilpa Bhupathiraju, cercetator în cadrul Şcolii de Sănătate Publică Harvard şi autor al acestui studiu. „Cât timp cafeaua nu vă provoacă tremurături şi nu vă face agitaţi, ea este asociată mai multor beneficii pentru sănătate”, notează specialistul.

Studiul, publicat si in jurnalul de Diabetologie, a explicat urmatoarele. Persoanele care si-au crescut consumul de cafea cu inca o ceasca pe zi au prezent un risc de a face diabet, cu 11 % mai mic decat persoanele care si-au mentinut consumul la acelasi nivel. Mai mult atat, reducerea consumului de cafea cu aceeasi cantitate, o ceasca pe zi, a fost asociata cu o crestere de 17% a riscului de a face diabet de tip 2.

Acum vine informatia bomba. Sa nu crezi ca fitele intra in categoria specificata mai sus. Efectele miraculoase sunt valabile numai pentru cafeaua neagra, combinatiile gen latte, frappucino, sau alte produse care contin foarte mult zahar, nu-ti vor scadea niciodata riscul de diabet.

Hai, va invit in Centrul Vechi la o cafea neagra, neagra, neagra!

 
Te-ar mai putea interesa: