Nici tu nu dormi suficient? Iata ce poti sa patesti?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments
obosit

Nici tu nu dormi suficient? Iata ce poti sa patesti?

Ma uit in jur si ma apuca panica. Jur! Ma uit si parol ca ma apuca panica. Suntem al naibii de obositi si, nu mi se pare ca o sa ne “vindecam” prea devreme. Ce este cert, este faptul ca nu ne este bine, iar asta ne afecteaza in primul rand sanatatea. Se pare ca ritmul asta nebun in care traim ne roade tare, iar rezultatele negative nu vor intarzia sa apara.

Un sondaj Gallup arata ca aproximativ 40% dintre oameni dorm mai putin de 7 ore pe noapte, iar peste 150 de milioane sufera de tulburari de somn.

Media de somn recomandata de medici, 8 ore pe noapte, nu mai este respectata din 1940, acum un om dormind in jur de 6,8 h pe noapte.

Nefiind o fita sau o bazaconie, si fara nicio legatura cu viata moderna, lipsa somnului are, asa cum spuneam si mai devreme, efecte adverse asupra organismului nostru.

Iata care sunt 5 cele mai puternice pericole la care ne supunem daca nu dormim suficient.

1. Boli de inima

Pe primul loc sunt bolile de inima. Proteina C-reactiva si tensiunea arteriala sunt doua valori care cresc atunci cand suferim de oboseala cronica, iar infarctul este pericolul care ne paste secunda de secunda. Dormi 4 ore pe zi, esti victima sigura.

2. Obezitatea

Dupa bolile cardiovasculare, obezitatea este urmatorul pericol determinat de dezechilibrul hormonal provocat de lipsa somnului. Daca nu dormi, o sa vezi ca o sa-ti fie din ce in ce mai foame, preferate vor fi produsele bogate in calorii.

3. Orbirea

Un alt pericol iminent in cazul oboselii cronice este orbirea. Lipsa somnului afecteaza vederea, fie o sa vezi tulbure, fie o sa vezi dublu sau, mai grav de atat, o sa ai halucinatii.

4. Mult mai expus la boli

Nu dormi o noapte? Nasol! Sa fii sigur ca de a doua zi o sa fii mult mai predispus la boli decat pana atunci, iar infectiile se vor prinde de tine ca mustele de miere.

5. Migrenele

Chiar daca nu poate fi explicata stiintific, medicii sustin clar ca exista o legatura stransa intre migrene si faptul ca nu dormi suficient.

Ca sa evitam toate neplacerile nu mai avem nevoie de nici un cercetator – am gasit eu solutia. E cazul sa ne odihnim mai mult in timpul programului de munca ca seara si in mai ales in weekenduri avem treaba. A venit caldura si ne vedem cu totii in Centrul Vechi :))
Te-ar mai putea interesa: