De ce NU ne-a plăcut că prințul Charles a vizitat Centrul Vechi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

De ce NU ne-a plăcut că prințul Charles a vizitat Centrul Vechi

Așa cum deja știm de la toate canalele media, în ultima zi a șederii sale în România, prințul Charles a făcut o scurtă vizită în Centrul Vechi.

Ca să descopere obiectivele turistice din această zonă, bănuim. Astfel, Alteța Sa Regală a trecut mai întâi la Hanul lui Manuc (cel mai vechi din Europa), unde a stat preț de câteva minute, arătându-se interesat despre modul în care a fost conservat, de-a lungul timpului, acest obiectiv istoric.

În trecere, Prințul Charles a admirat Palatul Voievodal Curtea Veche și bustul lui Vlad Țepeș. Totodată, după plecarea de la Hanul lui Manuc, acesta s-a plimbat pe strada Franceză, apoi pe strada Poștei, arătându-se, de asemenea, interesat de clădirile aflate în stare de degradare, discutând în acest sens cu inițiatori ai proiectului „Ambulanța pentru Monumente”.

Ultima oprire a fost la Biserca Stavropoleos. Aici, Prințul Charles a participat la un scurt moment de muzică religioasă, a vizitat o expoziție de fotografie, a admirat colecția de artă a lăcașului de cult, iar la final Prințul de Wales a semnat în cartea de onoare a Bisericii Stavropoleos.

Și totuși, iată de ce nu ne mulțumește vizita Alteței Regale din Centrul Vechi!

Nimic de condamnat sau de comentat până acum. Desigur că ne bucurăm de această vizită regală și de interesul acordat zonei Centrului Vechi. Totuși, există un „dar”.

Iar pentru acest „dar” nu Prințul Charles este responsabil. Ci, desigur, dragile noastre oficialități.

Deci, știm că acesta a admirat Palatul Voievodal Curtea Veche. Foarte frumos, dar să fim serioși! Cu toții știm că acesta nu este punctul de interes central al Centrului Vechi. Cel mai important muzeu din Centrul Vechi a fost închis. Desigur că această decizie a reprezentat o soluție mai simplă decât renovarea, dat fiind că clădirea-gazdă se afla printre cele cu bulină roșie.

Deci a fost lăsată să cadă în derizoriu și acum clădirea de pe strada Franceză reprezintă un pericol pentru toate persoanele care trec zilnic prin această zonă.

Dar, cine știe… zic să nu ne pierdem speranța! Poate avem vreo surpriză plăcută acum după ce Prințul Charles și-a manifestat interesul despre clădirile aflate în stare de degradare, din această zonă.

A doua problemă pe care o avem este cu mult mediatizata îmbrățișare dintre Alteța Regală și un copil, voluntar al proiectului „Ambulanța pentru Monumente”. Zic să nu ne lăsăm așa atinși și impresionați de acest gest pentru că puștiul este fiul unui prieten de familie, mai exact al lui William Blacker. Domnul Blacker este președintele trustului anglo-român, de arhitectură tradițională. Mai multe despre Domnul Blacker și fiul său, puteți afla din acest articol al publicației The Telegraph.

Acestea fiind spuse, concluzia este următoarea: ne bucurăm că o astfel de personalitate a vizitat Centrul Vechi. Însă, înainte ca astfel de celebrități „să ne treacă pragul casei”, ne-am dori să vedem mai des prin această zonă a Bucureștiului persoane cu putere de decizie care au capacitatea să transforme Centrul Vechi în una dintre cele mai vizitate zone ale Bucureștiului, făcându-l să strălucească la adevărata sa valoare.