Muze si Muzee

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

“Sambata” este, pentru cei mai multi, similara cu “Petrecere”. Totusi, pana la ora la care incepe distractia in Centrul Vechi, va propunem un program cultural-turistic. In prima instanta, ce-ati spune sa va gasiti inspiratia vizitand cele patru muzee aflate in acest perimetru?

Muzeul Municipiului Bucuresti

Aflat pe bulevardul I.C. Bratianu, la numarul 2, pe diagonala de Teatrul National si vizavi de Spitalul Coltea, Palatul Sutu adaposteste Muzeul Municipiului Bucuresti. Institutia detine si conserva peste 400.000 de obiecte provenite din cercetari arheologice, donatii, dar si din achizitii. Printre colectiile adapostite de cele patru sali cu expozitii permanente se numara: documente, harti si planuri, fotografii, tiparituri, costume, arme, arta decorativa, religioasa, plastica, scultura, arheologie. Muzeul poate fi vizitat de miercuri pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00

Muzeul National al Bancii Romaniei

O vizita cat o lectie de istorie. Adresa este: Lipscani 25. Vechiul Palat al Bancii Nationale a Romaniei gazduieste Muzeul National al Bancii Romaniei, care detine o importanta colectie numismatica care contine de la monede din vremea cetatilor grecesti de pe taramul vest-pontic din secolul V i.Hr. pana la monede din zilele noastre.

Vizitarea colectiei Bancii Nationale a Romaniei se face sub forma de grup organizat, prin programare (e-mail, info@bnro.ro) urmata de confirmare. Grupurile beneficiaza de tur ghidat, iar vizitarea este gratuita. Accesul vizitatorilor este permis prin strada Doamnei nr. 8.

Muzeul National de Istorie a Romaniei

Pe Calea Victoriei, 8.000 mp sunt impartiti in peste 60 de Sali. Muzeul National de Istorie a Romaniei pune la dispozitie exponate valoroase: de la primele marturii care atesta prezenta omului pe teritoriul Romaniei, pana la obiecte si documente din perioada declansarii celor doua razboaie mondiale si intrarea Romaniei sub influenta ruseasca. Expozitii permanente: Tezaur si Columna lui Traian – la subsol, Lapidarium – la parter. Pe langa acestea, se desfasoara expozitii temporare amplasate in holul central al cladirii. Muzeul este deschis de miercuri pana duminica intre orele 10.00 si 18.00, in timpul verii, si in intervalul orar 09.00-17.00, in timpul iernii.

Muzeul “Palatul Voievodal – Curtea Veche“

Muzeul Curtea Veche, organizat in vestigiile Palatului Voievodal, a fost inaugurat in aprilie 1972. Desfasurandu-se pe o suprafata de circa 5.000 mp, muzeul conserva si valorifica marturii istorice datand din secolul al IV-lea pana in cel de-al XIX-lea. Un labirint de vestigii chiar in centrul Capitalei (pe strada Franceza) in care puteti contempla marturiile materiale ale epocilor de glorie din istoria Tarii Romanesti, dar si momentele de grele incercari. Program de vizitare: zilnic, in intervalul orar 10.00 – 18.00.

Sperand ca v-am convins, va invitam sa faceti acest tur. Asteptam impresii!
Te-ar mai putea interesa: