Motivul științific pentru care folosim diverse alinturi pentru propriul partener

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Motivul științific pentru care folosim diverse alinturi pentru propriul partener

Ai jurat că nu o s-o faci niciodată. „Puișor”, „Cățeluș”, „Ursuleț”, „Buburuză”, „Pisi”… auzindu-ți prietenii utilizând fel de fel de alinturi, pur și simplu parcă îți zgâria timpanul.

Și totuși, atunci când ai început să ai o relație serioasă, te-ai încadrat perfect în tipar și ai dat startul alinturilor copilărești și dulcegăriilor de acest gen.

Cum explicăm acest lucru? Ei bine, cercetătorii ne sar în ajutor, oferindu-ne un motiv științific. Și cum se întâmplă în majoritatea situațiilor, și asta tot de la părinți ți se trage.

Potrivit neuro-antropologului Dr. Dean Flak, de la Universitatea de Stat din Florida, limbajul dulceag (baby talk) este utilizat la scară largă de către mamele din întreaga lume, depășind barierele culturale.

Acesta are rol în dobândirea limbajului la sugari și exprimă dragostea, facilitând legătura dintre dintre mamă și copil, mai explică Dr. Flak.

Studiile desfășurate de-a lungul timpului au arătat copiii mici iubesc acest limbaj dulceag și alinturile, mai ales când vin din partea mamei.

Falk consideră că motivul pentru care adulții implicați în relații amoroase, apelează la o varietate de alinturi pentru partenerii lor, este că aceștia se reîntorc în universul propriei copilării, amintindu-și de prima lor dragoste – mama.

Deci, astfel de alinturi ar putea fi interpretate ca o modalitatea prin care relația cu partenerul este consolidată.

Alți specialiși susțin că folosirea alinturilor îi ajută pe oamenii dintr-o relație să se simtă mai confortabili și mai deschiși în relația cu partenerul. „Permite ambilor persoane din relație o anumită eliberare de la constrângerile asociate rolului de adult.”, spune profesorul Frank Nuessel de la Universitatea din Louisville.

Și un alt motiv pentru care apelăm la dulcegării de forma „bebe”, „dulceață”, „baby” și orice altceva din această categorie, este dorința înnăscută de joacă a oricărei persoane. În acest sens, psihoterapeutul Nan Wise declară: „Aceste conexiuni sociale sunt esențiale pentru bunăstarea noastră. Deci, folosirea acestui limbaj reprezintă o modalitate de a facilita aceste sisteme de conectare înnăscute, de joc și îngrijire.”

Deci nu te simți nașpa că în relația cu partenerul, folosești diverse alinturi. Acestea nu fac decât să vă apropie și mai tare.

 
Te-ar mai putea interesa: