5 modalități simple de a-ți stimula metabolismul

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

5 modalități simple de a-ți stimula metabolismul

Sporirea metabolismului este o metodă simplă prin care poți maximiza numărul de calorii arse, fără ca acest lucru să îți afecteze în vreun fel organsimul. Pentru a te bucura de acest beneficiu, poți pune în aplicare câteva obiceiuri care te vor ajuta să stimulezi metabolismul.

Potrivit time.com, trucurile de mai jos sunt testate și adevărate, deci o îmbunătățire a metabolismului este „pe bune”.

  1. Nu sta jos continuu! Chiar dacă jobul tău presupune statul continuu pe scaun, opune-te. Agită-te, ridică-te în picioare, mestecă gumă! Se pare că toată această frământare este extraordinară pentru metabolismul tău. Astfel, fiind un titirez care se agită continuu și nu stă locului o clipă, te va ajuta să arzi un minim de 300 de calorii/zi din cele suplimentare.
  2. Introdu ceaiul verde în dieta ta! Studiile desfășurate în acest sens au descoperit că consumul de ceai verde crește rata metabolismului cu 4-5%. Mai mult, acest ceai nu îți aduce calorii suplimentare. O ceașcă are doar 2 calorii. Desigur, acest lucru este valabil în cazul în care reușești să-l bei neîndulcit.
  3. Consumul de mai multă apă sporește de asemenea metabolismul. Un studiu german desfășurat în acest sens a descoperit că consumul a două pahare de ape care însumează 0.5 litri, a îmbunătățit arderea caloriilor cu 30%, în următoarele aproximativ 10 minute, iar efectul a durat mai mult de o oră.
  4. Adaugă lămâie în băuturile consumate și-ți vei spori metabolismul. Poți pune zeamă de lămâie în apă sau în ceaiuri, întrucât aceasta este bogată în vitamina C și are numeroase beneficii. Totodată, deficiența de vitamina C a fost asociată cu unele dezavntaje asupra organismului. În acest sens, un studiu realizat de cercetătorii de la Arizona State University a descoperit că persoanele care fac sport, dar nu consumă suficientă vitamina C, pot întâmpina o reducere de 25% a caloriilor arse în timpul unui atrenament.
  5. Prostește-te! Sau mai bine zis găsește latura pozitivă a oricărui lucru și bucură-te de aceasta. Un studiu publicat în International Journal of Obesity a dezvăluit că râsul stimulează metabolismul. Mai exact, acesta declanșează o mică creștere a caloriilor arse. Potrivit calculelor, 15 minute de chicotit ne ajută să topim până la 40 de calorii. Hmm, nu e rău deloc. Mai ales dacă ne gândim că slăbim în timp ce ne amuzăm copios.
Te-ar mai putea interesa: