Moda culinară a anului 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments
food, mâncare

Moda culinară a anului 2016

Ce ne pregătesc restaurantele din Centrul Vechi

La fel ca în modă, domeniul culinar a căpătat în ultimii ani o puternică notă de fashion, chef-ii din întreaga lume reuşind să impună trenduri culinare care dictează ofertele restaurantelor. Potrivit Baum + Whiteman, o companie din New York care oferă consultanță pentru restaurante și în domeniul mâncării, 2016 va fi anul în care vom asista la o reîntoarcere la natură şi la gusturile intense ale condimentelor.

Potrivit experţilor, ingredientele naturale vor fi vedetele culinare ale anului 2016. Produse fără aditivi, chimicale si arome artificiale, feluri de mâncare cu un puternic accent ecologic – le vom vedea pe toate în meniurile restaurantelor care se respectă. Trendul va cuprinde întreg lanţul de aprovizionare.

Legumele, servite în diverse moduri, se vor afla în prim-plan în 2016. În funcție de anotimp, clienții se vor bucura de o mâncare cât mai variata, mai colorată și mai aromată. De la clasicele salate la spectaculoasele feluri de mâncare tradiţionale, chef-ii au anunţat o gamă variată de reţete de produse în care roşiile, cartofii, bamele, castraveţii şi ardeii vor fi în prim-plan.

O veste cum nu se poate mai bună pentru bucătăria românească autentică, care abundă în astfel de reţete, de la clasicul ghiveci la cele mai spectaculoase salate de vinete, ardei, roşii etc.

În trendul anului 2016, o poziţie importantă o vor avea, potrivit Baum + Whiteman, condimentele.

Mixuri aromatice și sosuri, ardei piri-piri (un fel de chili african), condimente din Siria, Shichimi-Togarashi – un mix de ardei, piper, semințe, coajă de portocale, mac și altele, acestea și multe altele îşi vor face loc în rețetarul multor bucătării de restaurante, inclusiv din Centrul Vechi al Bucureştiului.

Nici fast-food-ul nu a fost uitat, însă a fost reinterpretat sub forma unor produse simple, din ingrediente cât mai sănătoase. De la sandwich-uri cu suncă light şi salată la file-uri de pui, peşte şi vită fără grăsime, toate îşi vor găsi loc în meniurile restaurantelor sub forma unor feluri de mâncare simple, dar cu ingrediente de bază de calitate, pentru o mâncare bună, servită rapid, și cu o atenție sporită în privinţa numărului de calorii.