Ministerul Turismului a lansat aplicația Explore RO. Iată despre ce e vorba!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Ministerul Turismului a lansat aplicația Explore RO. Iată despre ce e vorba!

Ministerul Turismului a lansat oficial aplicația Explore RO, în cadrul celui mai mare târg de turism din lume, ITB Berlin, organizat în perioada 8-12 martie 2017. Scopul acesteia este cel de promovare a țării ca destinație turistică în lume.

Explore Ro 1

Disponibilă în limba engleză, aplicația Explore RO se adresează tuturor turiștilor din întreaga lume, care iubesc să călătorească chiar și virtual. Astfel, utilizatorii acestei aplicații pot descoperi România și resursele ei: natură, tradiții, cultură, istorie, educație, arte. Astfel, Explore RO se conturează ca un mod unic de a descoperi România!

Răsfoind-o, Explore RO pare o aplicație bine structurată, utilă nu doar străinilor curioși să ne descopere țara, ci chiar și nouă, românilor dornici de explorat.

Conținutul aplicației este semnat de Ministerul Turismului, Explore RO reprezentând un adevărat ghid turistic al României. Accesându-l, utilizatorii vor descoperi România de la A la Z, aflând informații variate despre destinațiile turistice, resursele naturale și antropice, atracțiile și evenimentele din România. Pe scurt, Explore RO îi arată oricărui turist unde poate să meargă în România și ce tip de experiențe poate să trăiască în țara noastră.

Explore Ro 2

Aplicația conține mai multe secțiuni. Prima este „Why Romania?”, după care continuă cu „Must See”, „Travel Areas”, „Journey into nature”, „Culture, history and religion”, „Authentic Romanian”, „City Break”, „UNESCO Heritage”, „Health and Wellness”, „Active Tourism”, „Events not to miss”, „Useful Info” și „Explore Romania” (detalii despre aplicație).

Disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android, Explore RO este furnizată în mod gratuit de către compania sibiană Eventya, cu care a fost încheiat, în luna decembrie 2016, un acord de parteneriat. În ceea ce privește infrastructura tehnică a ghidului turistic mobil al României, acesta a fost construit pe o platformă care rulează pe un sistem cloud, ce permite interconectarea cu alte site-uri web și aplicații turistice, prin utilizarea de APIs specifici, fiind posibilă transmiterea și generarea automată de conținut.

Promovarea țării prin cadrul acestei aplicații nu se va opri aici. Explore RO va fi actualizată permanent, în următoarea perioadă fiind dezvoltate variante ale acesteia și în alte limbi de circulație internațională.