4 metode simple prin care să stimulezi procesul de detoxifiere

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

4 metode simple prin care să stimulezi procesul de detoxifiere

Potrivit specialiștilor, stimularea funcției hepatice ajută la scăderea acumulării de produse toxice în țesuturi. Deci, chiar dacă nu ești genul care să mănânce sănătos 24 de ore din 24, 7 zile/ săptămână, există câteva lucruri simple pe care le poți face ca să stimulezi procesul de detoxifiere.

  • Consumă lămâie după ce te trezești! Stoarce sucul de la lămâie într-un pahar cu apă caldă și bea-l. În acest mod, vei oferi organismului doza necesară de electroliți hidratanți, sub formă de potasiu, calciu și magneziu. Pe timpul nopții, corpul se deshidratează întrucât acesta continuă să aibă grijă de procesele sale de detoxifiere. Astfel, este important ca primul lucru pe care-l facem dimineața este să ne hidratăm. De asemenea, sucul de lămâie ajută ficatul să curețe toxinele și să producă mai multe enzime, care stimulează digestia.
  • „Curbați-vă” puțin! Unele mișcări de yoga, precum răsucirea, stimulează detoxifierea prin grăbirea procesului de digestie. Nu de puține ori se întâmplă ca disconfortul digestiv să fie cauzat de stres. Deci, prin câteva minute de relaxare prin yoga și practicarea de exerciții specifice, ne putem calma și ne putem relaxa mușchii diafragmei, permițând sistemului gastrointestinal să facă o treabă mai bună.
  • Consumă brocoli! Consumul acestei legume reduce inflamația cronică – care a fost asociată cu boli de inimă, diabet și cancer. Pe lângă brocoli, aceleași efect pozitiv îl au alimentele bogate în sulf, cum ar fi ceapa și usturoiul, dar și legumele crucifere (varza, varza de Bruxelles, conopida). Aceste alimente sunt bogate în antioxidanți, stimulând procesul de detoxifiere.
  • Consumă ceaiuri! Ceaiurile care conțin păpădie sau lapte de ciulin pot stimula funcția hepatică, ajutând astfel la prevenirea acumulării toxinelor în țesuturi. Cercetările desfășurate în acest sens au constatat că laptele de ciulin poate ajuta la îmbunătățirea funcției hepatice, eventual prin protejarea împotriva deteriorării celulelor și repararea țesutului hepatic. De asemenea, studiile privind cancerul au arătat că laptele de ciulin poate contribui la fortificarea pereților celulelor, prevenind toxinele să pătrundă. Totodată, sfatul oferit de unii specialiști este să evităm ceaiurile care stimulează procesul de detoxifiere, promițând tăierea apetitului sau stimularea metabolismului. De multe ori, acestea pot avea efecte secundare nedorite, cum ar fi durerile de cap sau stările de agitație.

 
Te-ar mai putea interesa: