Marijuana, drog sau aliment?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Marijuana, drog sau aliment?

Aceasta este o intrebare pe care o sa o adresam din ce in ce mai des, peste ceva timp. De ce? E simplu, bucatarii din lumea larga, cei mai alesi chiar, au inceput sa o foloseasca din ce in ce mai des in retetele pe care le prepara. Cica ar fi o moda! Eu nu stiu ce sa zic! Nu incurajez, insa mi s-a parut interesanta stirea, de aceea m-am gandit sa o discutam putin.

Sunt cunoscute deja celebrele tarte cu canabis si ciocolata cu canabis, insa marijuana pare sa intre, usor, usor in bucataria de lux a lumii. Daca te gandesti ca mananci un astfel de preparat si nu mai stii de tine niste ore, iti spun ca esti intr-o grava eroare. De exemplu, exista un bucatar la Castelul Dragsholm din Danemarca, cel mai tare restaurant din tara, care foloseste in preparatele sale marijuana. Efectele preparatelor nu sunt nici pe departe halucinogene, maestrul bucatar Claus Henriksen servind clientilor sai branza afumata cu fum de marijuana, decorata cu frunte proaspete de canabis si un piure preparat din seminte prajite si pisate de marijuana.

Varietatea de canabis pe care o foloseste – denumita Fedora 17 – are un continut foarte mic de THC (Tetrahidrocanabinol). Aceasta planta este cultivata la o distanta de doar cativa kilometri, la ferma lui Søren Wiuff, un furnizor al celebrului restaurant Noma din Copenhaga si al altor restaurante de top, foarte apreciat pentru
principiile organice pe care le foloseste in cultura plantelor si a ierburilor aromate de pe terenurile sale.

Claus Henriksen a folosit canabisul lui Wiuff pentru a prepara o budinca aerata in forma cilindrica, iar carnatii inclusi in meniul mesei de Craciun de la restaurantul sau au inclus frunze uscate de marijuana si arahide pisate.

Asadar… cum e asta?