Marijuana ajută la slăbit?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Marijuana ajută la slăbit?

A venit vara şi mai toată lumea caută să slăbească pentru a fi în formă pe plajă. Unii fac sport, se înfometează, alţii… fumează! Să te faci „high” nu e doar o chestie de fun, de distracţie. Potrivit cercetătorilor, Marijuana ajută la slăbit, (arderea grăsimilor), fapt care înseamnă că poţi pierde câteva kilograme, îmbinând utilul cu plăcutul.

Canabisul este utilizat deja în scopuri medicale, pentru diferite tipuri de cancer, HIV/SIDA şi unele probleme neurologice, calmând durerile şi stimulând apetitul. Reducând anxietatea şi crescând nivelul de euforie, marijuana pare a fi un recreativ fără efecte negative.

Potrivit unui studiu medical, majoritatea riscurilor asociate consumului de marijuana sunt „mici sau moderate”, iar „per total, este improbabil ca acestea să producă efecte asupra sănătăţii publice similare în dimensiuni celor generate de alcool şi tutun”.

Dacă însă tutunul provoacă cancer, iar consumul excesiv de alcool poate duce la ciroză, în cazul marijuanei nu există o relaţie de cauzalitate între consum şi o boală letală.

Dacă nu ştiai, efectul de „high” este dat de THC, principalul ingredient activ din plantă. Acesta acţionează asupra receptorilor CB1, care se găsesc în mare parte în celulele din sistemul nervos, inclusiv în anumite zone ale creierului şi la capetele nervilor situaţi de-a lungul corpului. De aici vine şi senzaţia de plăcere dar şi de revigorare a organismului, dată de consumul de marijuana.

Marijuana ajută la slăbit?

Cercetătorii spun că stimulentele induse de marijuana forţează organismul să ardă caloriile mai eficient, cu alte cuvinte, marijuana ajută la slăbit şi îmbunătăţește circulaţia sangvină. În plus, stimulează activitatea cerebrală şi oferă efecte similare cu consumul de băuturi energizante.

Atenţie, însă. Consumul de marijuana poate duce la dependenţă. Asta pentru că marijuana poate interacţiona cu „centrii plăcerii” din creier şi poate crea o senzaţie psihologică intensă de dependenţă. Cert este că efectele nu sunt atât de puternice ca la alte droguri sau la tutun şi alcool în exces.

Asta nu înseamnă, bineînţeles, că trebuie să luăm de bune aceste studii. Până la urmă, vorbim de un drog cu puternice efecte halucinogene, astfel că este indicat să evitaţi consumul de marijuana. Mai cu seamă că acest drog este interzis în România şi vă puteţi trezi cu dosar penal.

Aşa că, dacă vreţi să vă simţiţi mai bine, să slăbiţi, încercaţi în primul rând metodele clasice – o dietă alimentară fără calorii şi mult sport.

https://www.youtube.com/watch?v=03-4nDcGCoA

https://www.youtube.com/watch?v=pwHkKVL4LQY