Mancarea picanta si vinul. Cum le asociezi?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Pun pariu ca acum te gandesti ca sunt nebun si ca am uitat de existenta berii. Cum naiba sa te gandesti sa asociezi mancarea picanta cu vinul? Ei bine, poti si inca cum… Daca stingi cu bere e banal, toata lumea face asta, esti previzibil, insa, daca apelezi la vin si il mai si nimeresti, te simti… THE KING!

Bine, bine, dar nu poti sa te arunci ca berbecul, cu fruntea inainte, si sa comanzi primul vin care-ti vine in minte, numai pentru ca ai pus cam mult chili peste friptura. Si vinul asta cu rol de… pompier are rostul lui.

Trebuie sa stii, in primul rand, ca alcoolul in exces accentueaza in mod negativ gustul mancarurilor, in special al celor picante. E ca si cum pui sare pe rana. Asadar, daca te ustura limba, stinge cu un vin care are un continut mediu de alcool. Nu strica sa fie usor, racoritor, si sa aiba o fina  urma de aciditate.

Vinurile fructate, aromate si cele rosii usoare sunt, iarasi, alegeri perfecte in combinatia cu mancarea picanta. De asemenea, atentie si aici la cantitatea de alcool si tanini. In cantitati foarte mari, schimba semnificativ si in mod negativ gustul mancarii.

Mai jos, ai o serie de vinuri recomandate in combinatie cu mancarea picanta. Riesling, Albarino (din Spania), Grüner Veltliner (din Austria), Vouvray si Beaujolais (din Franta), sampanie sau vinuri spumante demi-dulci.