Mancarea chinezeasca si semnificatiile ei

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Mancarea chinezeasca si semnificatiile ei

Iti place sa mananci la chinezesc? Ce crezi… si mie! Ador meniul lor, mi se pare inteligent si potrivit pentru oricine. Stiai, insa, ca astia mici si galbeni nu-si consuma mancarea asa, pur si simplu, ei au descoperit semnificatii pentru fiecare fel in parte. La chinezi nimic nu este intamplator, totul se consuma si se face cu cap.

Hai sa vedem ce reprezinta cele mai populare produse folosite in bucataria chinezeasca.

Ei bine, daca alegi sa comanzi peste sa stii ca ai facut o mega combinatie. In cultura chinezeasca, pestele inseamna belsug, bogatie. Asadar, da-i cu peste si o sa-ti iasa pasienta. Tot bogatie, dar in alt fel, reprezinta si rodiile. Semintele numeroase ii duc pe chinezi cu gandul la fertilitate. Asadar, bogatie in copii, cea mai misto bogatie, nu?

Stii vestitii taitei din orez? Hai, frate, ca astia nu lipsesc de pe masa chinezilor. In acceptiunea lor, taiteii reprezinta viata lunga, de aceea este obligatoriu sa fie preparati cu mare atentie, fara sa fie rupti sau taiati. Este obligatoriu sa-i servesti in bucati cat mai lungi. Daca tot vorbeam de produse intregi, asiaticii gandesc, la fel, si despre pui sau rata. Si pe astea, cica, ar fi bine sa le consumi tot intregi, cu cap si gheare, pentru ca se leaga de unitatea, renasterea si prosperitatea familiei.

Si la capitolul cruditati, chinezii se ghideaza dupa semnificatii. Asadar, inima de bambus reprezinta putere si longevitate, varza – prosperitate, iar semintele de lotus – fertilitate.

Asadar, eu in seara asta mananc la chinezesc. Va astept si pe voi in Centrul Vechi.