5 lucruri pe care orice consumator de rom ar trebui să le cunoască

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

5 lucruri pe care orice consumator de rom ar trebui să le cunoască

Deși este utilizat în întreaga lume, datorită multiplelor tipuri de rom și a diferitelor variante de consum, această băutură poate crea confuzie printre consumatori.

Pentru a veni în sprijinul amatorilor de rom, vă invităm să descoperiți mai jos câteva recomandări privind consumul acestei băuturi, oferite de liquor.com!

Ce ar trebui să știe orice consumator de rom

  1. Romul nu se utilizează doar în băuturi tropicale. Cu toții am încercat sau măcar am auzit de Mai Tai sau Mojito… însă romul poate fi utilizat într-o varietate de combinații. Astfel, nu ezita să explorezi universul vast de băuturi cu rom și nu-ți fie teamă să te abați de la cocktailurile clasice cu rom!
  2. Găsește un barman care se pricepe la rom și cunoaște secretele acestuia. Există o varietate de stiluri și subgenuri ale romului, în afară de cel cu o culoare puțin întunecată pe care-l știm cu toții. Ai auzit de romul auriu sau romul alb? O conversație cu o persoană specializată în domeniu ți se va părea cu siguranță fascinantă, având în vedere că poți descoperi numeroase aspecte despre această băutură alcoolică.
  3. Romul este preparat din trestie de zahăr, dar asta nu înseamnă că e dulce. Romul nu este în mod inerent dulce. Acesta este obținut prin distilarea melasei a, care este un produs secundar provenit din prepararea trestiei de zahăr. Niciun produs obținut prin distilare nu este dulce. Totuși, dacă ați gustat rom până acum și ați identificat un gust ușor dulce, asta este din cauză că unii producători decid să adauge zahăr după ce are loc procesul de distilare.
  4. Încearcă să bei rom exact ca whiskey: cu câteva picături de apă sau puțină gheață. De obicei, cantitatea de alcool pur conținută de rom este 40%, însă există și băuturi care conțin 75%. Astfel, dacă optezi pentru un rom cu până-n 45% alcool, este recomandat să-l consumi pur. Dacă preferi un tip de rom cu o concentrație mai mare de alcool, este recomandat să-l combini cu câteva picături de apă sau cu puțină gheață.
  5. Romul se potrivește de minune și în cocktailuri. Spre exemplu, tipul acela de rom mai închis funcționează perfect ca un substitut pentru whiskey, în cocktailuri precum Manhattan sau Old Fashioned. Sau poți opta pentru un Daiquiri fresh: rom, lime și puțin zahăr, pe care le combinați cu gheață într-un shake. După ce agitați, turnați compoziția într-un pahar.