6 lucruri pe care să le faci ca să-ți îmbunătățești relația

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

6 lucruri pe care să le faci ca să-ți îmbunătățești relația

Lucrurile scârțâie, dar nu te gândești la despărțire. Mai degrabă ai mai depune ceva efort pentru ca relația să meargă. Și ca să nu dai greș, uite câteva recomandări de la specialiști, despre ceea ce trebuie să faci ca relația să meargă.

Relația cu partenerul nu mai funcționează. Sfaturi de la specialiști

  • Descoperă entuziasmul într-o relație! Nu lăsa să intervină plictiseala. Potrivit specialiștilor, plictiseala subminează apropierea dintre parteneri, reducând gradul de satisfacție ale acestora. Totodată, excitarea, senzațiile tari sunt unele dintre principalele atuuri care țin partenerii uniți. Astfel, dacă plictiseala a intervenit în relația ta, nu o lăsa să se instaleze, propune ceva interesant ca să ieșiți din zona voastră de confort. Mergeți la dans împreună, într-un parc de aventură, sau faceți orice altă activitate care să trezească interesul amândurora.
  • Nu te lăsa dezamăgit de dragoste! Trebuie să ai o viziune mai idealistă și optimistă. Potrivit studiilor desfășurate în acest sens, persoanele care au avut o viziune exagerat de idealistă despre partenerii lor, au fost mai mulțumiți de relația lor, 3 ani mai târziu, comparativ cu persoanele care erau mai puțin idealiste. Totodată, aceste imagini iluzioniste despre parteneri au fost asociate cu relații pline de iubire, încredere și satisfacții, cu mai puține certuri și discrepanțe, indiferent că vorbim de o căsnicie sau de o relație de tip dating.
  • 5 la 1! Ține în minte acest raport: este nevoie de 5 lucruri bune pentru fiecare lucru rău făcut sau spus, pentru a menține o relație fericită. Potrivit cercetătorilor, când acest raport scade la sub 3 la 1, înseamnă că vă îndreptați spre o despărțire. De asemenea, când e vorba de soacra ta, cică raportul se transformă în 1000 la 1. Interesant! J)
  • Fii conștiincios! Conștiinciozitatea este trăsătura cel mai des asociată cu satisfacția maritală. Cercetările în acest sens arată că această caracteristică este importantă mai ales pentru cuplurile care sunt împreună de foarte mult timp.
  • Recunoștința! Feedback-ul reciproc al partenerilor, privind acțiunile sale este un aspect important în orice relație. De multe ori avem tendința să subliniem persoanelor cu care interacționăm doar lucrurile care ne deranjează. Ei bine, nu ar fi rău să începem să menționăm și lucrurile pozitive. cu siguranță vor influența într-un mod benefic percepțiile, sentimentele și comportamentele celuilalt.
  • Încearcă! Al naibii de prostesc sună, dar e cât se poate de adevărat. Pentru ca o relație să funcționeze, este nevoie de implicarea ambilor parteneri. Astfel, nu vă feriți să mai ieșiți la întâlniri, deși relația a avansat! Râdeți împreună, depănați amintiri, holbați-vă unul la celălalt și redescoperiți-vă! Practic, este important să vă acordați timp unul celuilalt, să vă demonstrați că vă bucurați de acest timp petrecut împreună.
Te-ar mai putea interesa: