Locul 3 la C.N.Latte Art ajunge în Centrul Vechi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

Locul 3 la C.N.Latte Art ajunge în Centrul Vechi

Călin Țînțărean si arta de a prepara un cappuccino perfect!

Călin Țînțărean este unul dintre artiștii cafelei din Centrul Vechi. Este genul de expert care, atunci când îi comanzi o cafea sau un cappuccino, se uită direct în ochii tăi, îți zâmbește și îți prepară o băutură care te va face să spui wow! Cine a gustat cappuccino-urile lui spectaculoase, știe despre ce vorbim! 

Călin Țînțărean spune despre el, fără falsă modestie, că este cel mai bun preparator de cafea din Centrul Vechi. Îl găsești zilnic, de la 9 dimineața într-unul dintre cele mai bune pub-uri din oraș, Old City. Recent, s-a clasat pe locul 3 la Campionatul Național de Latte Art.

OrasulVechi.ro: Ce a însemnat această performanță pentru tine?

Călin Țînțărean: Arta de a prepara un cappuccino perfect: Acest concurs mi-a demonstrat că munca mea este apreciată. Am ajuns în top 3 la nivel național la Latte Art, altfel spus în arta de a desena în cafea. Și sunt între primii patru din țară la cocktail-uri pe bază de cafea, în genul irish coffee și creații proprii.

OrasulVechi.ro: Am văzut câteva dintre creațiile tale. Sunt cu adevărat incredibile. Cum reușești să ajungi la aceste performanțe?

Călin Țînțărean: Cafeaua este un produs special, care îți permite să o combini într-o varietate extraordinară de gusturi, mirosuri, imagini. Nu pe degeaba i se spune arta cafelei pentru că trebuie să o tratezi ca atare. Îți trebuie multă experiență și informații, de la cunoașterea soiurilor de cafea, modul în care se cultivă, cum se culeg boabele, cum se prăjesc și se macină în așa fel încat să scoți tot ce e mai bun din bobul de cafea, aroma inconfundabilă. De exemplu, când prepari un cappuccino, trenbuie să cunoști temperatura ideală care să-i evidențieze aromele.

OrasulVechi.ro: Ce înseamnă să devii un maestru în arta cafelei? Câți ani îți ia să înțelegi secretele acesteia?

Călin Țînțărean: Eu de aproape 5 ani încerc să mă perfecționez, să îmi imaginez rețete, arome, combinații vizuale originale. Este o artă care îți oferă tot timpul experiențe noi, care îți oferă satisfacții ție și mai ales clienților tăi.

OrasulVechi.ro: Ce spun clienții despre reușitele tale, despre cappuccino-ul lui Călin din Old City?

Călin Țînțărean: Îți dai seama că sunt uimiți. Ei comandă un cappuccino sau un espresso și când îl gustă, sunt încântați, pentru că nu au gustul clasic de cafea arsă, amară, fără culoare, fără gust. Imediat întreabă ce au în cană, fac poze, mă felicită și își conving prietenii să încerce și ei această senzație.

OrasulVechi.ro: Presupun că ai o grămadă de fani, de amatori ai cafelei.

Călin Țînțărean: Cafeaua este băutura care ne apropie, care ne relaxează, care ne invită la bună-dispoziție. De-a lungul anilor, mi-am făcut mulți prieteni, clienți fideli care vin dimineața și seara să bea o cafea adevarată. Cine a băut măcar o dată o cafea adevarată, își va schimba complet percepția legată de această băutură. Și va căuta, de fiecare dată, să primească cafeaua aromată, plină de satisfacții pe care doar cunoscătorii le cunosc.

OrasulVechi.ro: Așa că, cine vrea o cafea bună, să vină la Old City.

Călin Țînțărean: Da, îi aștept pe toți și le promit că nu vor regreta. Satisfacția unui cappuccino făcut după adevaratele reguli ale artei cafelei este garantată. Promit!