Liber la alcool. Medicii din America ne invita la un pahar!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Liber la alcool. Medicii din America ne invita la un pahar!

Spre America, tovarasi. Pe locuri, fiti gata, start. Inainte trec prin Centrul Vechi sa-mi fac incalzirea. N-am innebunit de tot, incerc sa va introduc in subiectul articolului de astazi, articol care ne anunta ca medicii din America ne dau liber la consumul de alcool. Sigur, este clar ca nu se asteapta sa ne gaseasca pe sub mese, insa ne indeamna sa bem un pahar, doua, trei… atata cat sa ne prelungeasca viata.

De ce?

Simplu, pentru ca dr. Dana King de la Medical University of South Carolina a descoperit, in urma unui studiu, ca incindenta atacurilor de cord este cu 38% mai mica la persoanele care consuma ocazional alcool. Asta in comparatie cu persoanele care spun NU, categoric.

Chiar daca existau factori de risc evidenti, cum ar fi fumatul, obezitatea, tensiunea ridicata, colesterolul rau la valori anormale, totusi, pacientii care se cinsteau cu cateun pahar de vin, bere sau tarie au inregistrat o incidenta mai mica a atacurilor de cord. “Multi pacienti aveau mai mult decat un singur factor de risc, si cu toate acestea, beneficiile s-au mentinut.”, spune dr King.

In plus, s-a demonstrat inca o data ca vinul, consumat in cantitati moderate, este cea mai buna alegere atunci cand vine vorba despre consumul de alcool.

Asadar, boys&girls, ce sa mai zic!
Sa ne cinstim, fericiti sa fim!
Te-ar mai putea interesa: