Keep Calm and Chill Out Music

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Keep calm and relax your mind and body.

Muzica ambientala pentru fundal, dar uneori si pentru “prim-plan”; Muzica pentru meditatie, pentru “tripping”, pentru relaxare sau care ne provoaca la o noua perspectiva.

Muzica chill out sau chillout, provine din slang-ul american chill, ce se refera la relaxare. Acest curent muzical a aparut prin mijlocul anilor 1990, definind stiluri variate de muzica .Acest gen de muzica, in prezent, se refera la variante “slow” ale muzicii house, nu-jazz, si downtempo. Acest chill out este o muzica relaxanta si nu la fel de intensa ca alte stiluri de muzica, ascultandu-se de cele mai multe ori intr-un spatiu intim, incercand crearea unei atmosfere retro sau futuriste.

Denumirea acestui gen este variata: de la ambiental, new age, instrumental contemporana, experimentala, spacerock, ambient tehno, ambient trance, mood music, world music, acustic new wave pana la lounge music.
Unele din sursele de baza ale muzicii ambientale este avangarda clasica din secolul XIX, mai exact, cei doi mari compozitor Claude Debussy si Erick Satie.
Ideea acestei muzici de camera este de relaxare, intr-o lume haotica si nebuna, mereu pe fuga. Totusi muzica ce trebuia consumata in intimitate sau intr-un cerc restrans, s-a transformat usor usor in nevoie de trend, de exprimare originala. In prezent, sunt mii de compilatii, ale caror titluri cuprind cuvinte precum: “chill out” sau “chill” si care se adreseaza publicului “chill out”.

Printre artistii care abordeaza acest sound muzical ii putem numii pe cei de la Portishead, Lamb, Hooverphonic, Café del Mar si foarte multi artisti care abordeaza muzica electronica, fie ea house, tehno, electro house, psyhedelic, goa etc.

Show-urile de muzica “Chillout” adesea interfereaza cu imagini relaxante, desprinse din natura sau efecte speciale.
Datorita generatiilor house si techno – de la plajele din Ibiza trecand prin barurile din Berlin si pana la party-urile de trance din Australia – ambientul a gasit o concesiune glorioasa in lumea muzicii. Un mare eveniment dedicat acestui stil, intitulat “Mare Festival de muzica chill” (“The Big Chill Festival”), are loc anual in Herefordshire (Marea Britanie).

Si in Centrul Vechi sunt cateva locatii care imbratiseaza acest stil de muzica oferindu-le celor ce le trec pragul atmosfera potrivita pentru relaxare.

Ajutati-ne sa gasim la nivelul Centrului Vechi cea mai apropiata locatie de acest still si puteti castiga un album de muzica chillout.
Te-ar mai putea interesa: