I’Velo face tot mai multe „victime”, astfel că a dublat numărul stațiilor automatizate de bike-sharing

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

I’Velo face tot mai multe „victime”, astfel că a dublat numărul stațiilor automatizate de bike-sharing

Așa cum deja știți, I’Velo s-a poziționat ca primul serviciu automatizat de bike-sharing din București. Acesta se adresează tuturor persoanelor de peste 16 ani, sătule de aglomerația și nebunia din mijloacele de transport în comun și dornice să aibă orașul la pedale!

Potrivit noii decizii a asociației inițiatoare Green Revolution, luată împreună cu partenerii Raiffeisen Bank și Kaufland România, I’Velo s-a extins, iar asta nu poate decât să ne bucure, întrucât înseamnă că bucureștenii au primit ideea cu brațele deschise, adoptând-o.

Astfel, în prezent, numărul stațiilor automatizate de bike-sharing I’Velo Urban s-a dublat, acestea ajungând la 10. Și asta nu e tot! Durata unei sesiuni de pedalat a crescut de la 30 la 45 de minute, în timp ce pauza dintre utilizări a fost redusă de la 30 la 15 minute.

Privind evoluția I’Velo Urban, Raluca Fișer, Președintele Asociației Green Revolution, a declarant următoarele: „Ne bucurăm că acest proiect ambițios, 100% românesc,  a avut o creștere însemnată la mai puțin de un an de la lansare. Suntem convinși că din ce în ce mai mulți bucureșteni vor alege bicicleta pentru a se deplasa mai rapid prin zonele aglomerate din oraș.

Unde sunt localizate cele 10 stații automatizate I’Velo Urban

I’Velo Centrul Vechi

Rețeaua I’Velo Urban acoperă atât zonele centrale foarte aglomerate, cât și  pe cele din proximitatea centrelor de afaceri din  nordul capitalei. Rețeaua este amplasată în vecinătatea pistelor de biciclete și este complementară mijloacelor de transport în comun. Cele 10 stații pun la dispoziție utilizatorilor 180 de biciclete, disponibile non-stop.

Mai exact, stațiile automatizate sunt amplasate în următoarele locații: Piața Unirii, Centrul Vechi (Piața Sfântul Anton), Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Kaufland Barbu Văcărescu, Sky Tower (în construcție).

Tarife I’Velo pe bază de abonament

Serviciile I’Velo sunt disponibile și pe bază de abonament, tarifele fiind următoarele:

Perioada 1 zi 1 lună 1 an
Valoare 10 lei 35 lei 100 lei
Young (16-25 ani) 7 lei 25 lei 75 lei

Cum utilizezi serviciul I’Velo

I’Velo Urban reprezintă primul sistem automatizat de bike-sharing din București. Scopul său este să promoveze fluidizarea traficului și să contribuie la o mai mare mobilitate urbană.

Pentru a beneficia de serviciile sistemului, utilizatorii trebuie să își creeze un cont pe ivelo.ro sau să se înregistreze la unul dintre centrele I’Velo din București pentru a primi Cardul I’Velo Urban. Închirierea unei biciclete se face pe baza cardului personal I’Velo, iar validarea se face la orice stație automatizată I’Velo Urban, la prima închiriere.