7 Iulie: Ziua Internațională a Ciocolatei

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

7 Iulie: Ziua Internațională a Ciocolatei

Un dulce atât de bun, rafinat și răspândit precum ciocolata, merita să aibă o zi specială care să îi fie dedicată în totalitate. Astfel, în fiecare an la data de 7 iulie este Ziua Internațională a Ciocolatei, prilej cu care sărbătorim consumul de ciocolată sub diverse forme. Totodată, pe data de 7 iulie 2017 sărbătorim 467 de ani de la introducerea ciocolatei în Europa.

Indiferent de preferințele tale în materie de ciocolată – albă, neagră, amăruie, cu lapte, cu alune, etc. – și indiferent că te afli sau nu la dietă, azi e musai să savurezi măcar o pătrățică de ciocolată.

Tot în cinstea Zilei Internaționale a Ciocolatei, vă invităm să descoperiți câteva informații amuzante și ciudate, despre ciocolată.

Curiozități despre ciocolată

  • Prima bară de ciocolată a fost produsă în Anglia. Compania producătoare a fost Cadbury, iar anul producerii a fost 1842. Compania încă activează și este recunoscută pentru bunătățile de ciocolată cu tematică de Paște.
  • Ciocolata cu lapte a fost inventată în Elveția. Daniel Peter a creat gustul în anul 1875, după 8 ani în care a încercat să facă rețeta să funcționeze. Ingredientul cheie al acesteia este laptele condensat.
  • Europenii iubesc ciocolata. Potrivit Organizației Internaționale pentru Cacao, europenii consumă aproape jumate din cantitea de ciocolată consumată anual la nivel mondial.
  • Cel mai mare bar de ciocolată din lume a fost creat de compania britanică de ciocolată Thorntons. Acesta a fost creat în cinstea celei de 100-a aniversări, cântărind o greutate record de 5.792,50 kilograme.
  • Ciocolata albă nu este de fapt ciocolată. Pentru ca un produs să fie clasificat drept „ciocolată reală”, trebuie să conțină substanțe solide de cacao sau lichior de cacao. „Ciocolata” albă nu conține nici una, nici alta, în schimb aceasta conține unt de cacao.
  • Posibil ca ciocolata ta să conțină gândaci. Dar, stai, nu te opri din înfulecat, întrucât aceasta este sigură pentru consum. În medie o bară de ciocolată conține 8 părți de insecte, dar, așa cum am spus, continuă să fie sigură pentru consum. Potrivit U.S Food and Drug Administration, „cele mai multe alimente au contaminanți naturali în ele, însă există niveluri pe care autoritățile americane le consideră sigure. Orice conține mai mult de 60 de insecte/ 100 de grame de ciocolată, nu mai este considerat sigur pentru consum”
  • Aztecii utilizau ciocolată ca afrodisiac. Se spune că Montezuma a băut într-o zi 50 de cupe dintr-o băutură aztecă pe bază de ciocolată din acest motiv. Totuși, se pare că mayașii sunt considerați primii producători de cacao și de ciocolată de băut.
  • În cantități excesive, ciocolata poate provoca moartea. Aceasta conține niveluri importante de teobromină. Infecția cu această substanță poate provoca insuficiență cardiacă, convulsii, leziuni renale acute și deshidratare. Vestea bună e că teobromina ajunge să fie fatală în situația în care ajungem să mâncăm circa 10 kilograme de ciocolată. Nu vrem să credem că cineva a atins și chiar depășit acest record.

 
Te-ar mai putea interesa: