Îți consideri soția o cheltuitoare? Uite ce efecte are această gândire

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Îți consideri soția o cheltuitoare? Uite ce efecte are această gândire

Probabil, cu timpul, orice bărbat ajunge să creadă că soția sa este o cheltuitoare. Că doar, nu-i așa, sunt atât de multe lucruri pe care bărbații le consideră inutile… Potrivit unui studiu realizat de Brigham Young University, această gândire, fie ea o simplă percepție sau adevăr, va declanșa unele probleme în căsnicie.

Astfel, studiul a descoperit că atunci când bărbații au avut o soție cheltuitoare sau pur și simplu aveau această impresie, acest lucru contribuia semnificativ la conflictele legate de partea financiară. De asemenea, s-a constatat că și pentru femei, această viziune a soților despre ele reprezenta un bun declanșator de conflicte legate de bani.

Aceste rezultate au reieșit indiferent că a fost vorba de cupluri cu un venit ridicat sau scăzut, ori despre cupluri mai cheltuitoare sau mai puțin cheltuitoare.

Privind această problemă, unul dintre coordonatorii studiului a declarat: „Cuplurile trebuie să discute despre finanțe, în special la începutul căsniciei. Nu vă gândiți că problemele financiare dispar ca prin magie atunci când circumstanțele se schimbă. Studiul a arătat că nu circumstanțele sunt problema, ci percepția, iar aceasta nu se schimbă întotdeauna, așa cum circumstanțele o fac.”

Dintre cei care au participat la studiu, 90% dintre femei și 85% dintre bărbați au declarat că s-au confruntat cu diverse îngrijorări legate de bani.

Cercetătorii au afirmat că nu contează dacă cauza conflictelor este simpla percepție sau realitatea. Indiferent de caz, soluții există. Astfel, cuplurile care întâmpină conflicte legate de bani, sunt încurajate să ceară ajutorul unui planificator financiar sau a unui terapeut de familie. De asemenea, există și unele resurse online – plătite sau gratuite – care pot ajuta cuplurile în planificarea bugetului și gestionarea banilor.

Studiul în cauză este unul longitudinal, care a apelat la mai multe metode pentru a urmări dinamica din interiorul familiei. Proiectul a fost demarat în anul 2007 și până acum include mai multe tipuri de date (printre care și chestionare, videouri sau informații psihologice) de la 700 de familii.

Deci, cheltuitoare sau nu, lăsați femeile să facă ce vor. :))

Sursa: ScienceDaily
Te-ar mai putea interesa: