Intunericul te ajuta sa iei cele mai dificile decizii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Intunericul te ajuta sa iei cele mai dificile decizii

Un alt studiu vine sa ne dea pe spate. Cica daca avem ceva important de hotarat, decizia trebuie luata pe intuneric. Cercetatorii canadieni spun ca o data cu stingerea luminilor se reduce intensitatea emotionala, fapt care ne permite sa fim mult mai lucizi.

“Lumina strălucitoare intensifică reacţiile emoţionale iniţiale pe care oamenii le au faţă de diverşi stimuli, inclusiv faţă de produse şi de persoane”, precizeaza oamenii de stiinta. Asadar, autorii studiului au aflat ca emotiile sunt mult mai intense pe lumina puternica. De exemplu, sosul are un gust mai iute sau mai acru,  alcoolul pare mult mai tare sau mancarea mult mai sarata. Mai mult decat atat, persoanele supuse testului au baut mai mult suc in zilele insorite si mai putin in zilele mohorate.

“Cele mai multe dintre deciziile mărunte din viaţa de zi cu zi sunt luate pe lumină, însă cercetătorii canadieni au descoperit că reducerea intensităţii luminoase îi ajută pe oameni să ia decizii mai raţionale şi să încheie mult mai uşor sesiunile de negocieri”, explica oamenii de stiinta citati de Mediafax.

Descoperirea oamenilor de stiinta ne poate scapa de criza economica

“Vânzătorii ar putea să ajusteze nivelul de luminozitate în magazinele cu amănuntul, în funcţie de natura produselor puse în vânzare. Dacă vinzi produse expresive din punct de vedere emoţional, precum flori sau inele de logodnă, atunci ar avea sens ca magazinul să fie cât mai luminat”, explica Alison Jing Xu, unul dintre specialistii care au participat la acest studiu.

Ea crede că acest efect îşi atinge potenţialul maxim în zilele însorite, în jurul prânzului, când lumina soarelui este abundentă, dar şi în regiunile geografice care au parte de mai multe zile însorite decât zile noroase.
Te-ar mai putea interesa: