Inregistreaza bacsisul sau nu platesti consumatia

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Inregistreaza bacsisul sau nu platesti consumatia

Asa intentioneaza oficialii sa stimuleze cresterea turismului in Romania. Ideea este asa: ori ti se trece bacsisul pe bonul fiscal, ori pleci fara sa platesti consumatia. Modelul este luat de la greci unde clientul are libertatea de a pleca fara sa achite nota de plata, daca bacsisul nu este trecut pe bon.

“In acest fel, personalul de servire va fi determinat sa emita nota de plata fiscalizata, sub sanctiunea de a nu primi banii de la client. Toate sumele astfel incasate vor fi fiscalizate, ceea ce va aduce bugetului de stat TVA, impozit pe profit si alte taxe”, a declarat Lucia Morariu, presedintele ANAT, citata de Mediafax.

Patronatele din turism au calculat ca sumele care ar fi astfel atrase la bugetul de stat, suplimentar fata de situatia prezenta, ar putea constitui resursa necesara aplicarii scaderii cotei de TVA de la 24% la 9% la alimentatia publica, masura indelung solicitata de industrie.

In plus, trecerea bacsisului pe nota de plata ii va ajuta pe proprietarii barurilor si restaurantelor sa cunoasca veniturile reale ale fiecarui angajat in parte, cat si valoarea reala a angajatului, valoare reflectata, nu-i asa, de nivelul bacsisului primit de la client. Stiut este faptul ca un bun vanzator este recompensat ca atare de clientul sau.

Ei, dragi iubitori ai Centrului Vechi, cum vedeti aceasta schimbare?

 

 
Te-ar mai putea interesa: