Cu ce îmbunătățiri ne surprinde iOS 11

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...
comments

Cu ce îmbunătățiri ne surprinde iOS 11

Cel mai nou sistem de operare Apple, pentru iPhone și iPad – iOS 11 – va avea lansarea luna aceasta. Data oficială pentru lansarea acestui sistem de operare va fi anunțată la marele eveniment marca Apple de pe 12 septembrie.

Potrivit independent.co.uk, Apple face referire la noul iOS 11 ca „un pas gigant pentru iPhone” și „un salt monumental pentru iPad”. Cu astfel de referințe, probabil îmbunătățirile pentru noul sistem de operare ne vor surprinde extrem de plăcut.

Uite care sunt cele mai importante update-uri de care te vei bucura în curând, dacă ești proprietarul unui iPhone sau iPad:

 1. Fotografiile live vor fi mult mai bune. Odată cu iOS 11, vei putea să transformi fotografiile live în GIF-uri. De asemenea, vei avea posibilitatea să decizi care cadru al fotografiei live îl consideri principal, fiind mult mai ușor să alegi imaginea pe care o vei distribui pe Facebook.
 2. Vei putea să stochezi mult mai multe fotografii și videoclipuri pe telefon. Odată cu noul iOS 11, formatele de compresie vor fi diferite, astfel încât să permită stocarea mai multor fotografii și clipuri pe telefon. Potrivit spuselor reprezentanților Apple, comparativ cu iOS 10, acum vei putea să stochezi de 2 ori mai multe poze și clipuri.
 3. App Store vine cu noi îmbunătățiri. Mult mai bine organizat, acum toți utilizatorii vor dispune de o filă personalizată numită „Today”, unde vor fi evidențiate jocuri și aplicații unice. De asemenea, noul iOS 11 dedică o filă completă din App Store jocurilor, astfel că acelea noi sau populare vor fi mult mai ușor de găsit.
 4. Aplicația Mesaje are un design mai curat. E o totală harababură de când Apple a adăugat aplicația de desen în cadrul mesajelor. Să nu mai spunem că acum poți pune tot felul de stickere și GIF-uri în mesaje, astfel că secțiunea este cam aglomerată. Astfel, se pare că odată cu acest sistem de operare, răsfoirea în opțiunile disponibile în aplicația Mesaje va fi mult mai ușoară.
 5. Siri sună mai natural și poate traduce chestii pentru tine. Asistentul digital va avea o voce diferită care nu mai sună atât de robotizată. De asemenea, Apple testează o caracteristică de traducere pe care Siri să o pună în aplicare. Astfel, dacă vrei, Siri poate traduce orice expresie în limba dorită de tine.
 6. Tastatura iPhone devine și mai inteligentă. Spre exemplu, cuvintele sugerate vor fi din cele văzute recent în telefonul tău: atât utilizate în aplicația Safari, cât și în Mesaje. De asemenea, puteți folosi tastatura cu o singură mână. Țineți apăsată tasta emoji și selectați tastarea cu o singură mână. În acest caz, toate tastele se vor muta mai aproape de degetul cel mare.
 7. Apple vă va permite în sfârșit să utilizați Centrul de Control (Control Center). Centrul de control a fost probabil cea mai utilă caracteristică a iOS 7, lansat în 2013. Prin glisarea în partea de jos a ecranului, puteți accesa o varietate de comenzi rapide și butoane. Patru ani mai târziu, veți putea să alegeți, în sfârșit, care să fie acele comenzi rapide și butoane.
 8. Notificările se simplifică. Odată cu iOS 11, toate notificările – atât cele recente cât și cele nepreluate – se află într-un singur loc, fără file separate. Doar trageți în jos din partea de sus a ecranului pentru a vedea totul în același timp.
 9. Există o funcție o nouă care ar putea să-ți salveze viața. Apple a adăugat o funcție inteligentă care declanșează modul „Nu deranjați” atunci când iPhone se află în mașină, pentru a ascunde notificările pentru texte, apeluri și alte aplicații în timp ce conduceți. Funcția poate chiar să anunțe persoanele că sunteți la volan și că le veți contacta în curând.
 10. Hărțile Apple devin mai bune. Apple adaugă hărți pentru sute de aeroporturi și centre comerciale din întreaga lume.
 11. Configurarea unui iPhone nou sau iPad este mult mai ușoară. Dacă tocmai ați cumpărat un nou iPhone sau iPad, îl puteți pune lângă un dispozitiv iOS pe care îl dețineți deja pentru a importa în mod magic toate setările, preferințele și parolele iCloud Keychain. Vă ajută să începeți să utilizați dispozitivul nou mult mai rapid decât înainte.
 12. Caseta de volum nu va mai apărea pe ecran. Mai bine zis, va apărea, însă nu va fi „plantată” în mijlocul ecranului, astfel încât să ne enerveze, având un design mult mai discret.
 13. Nu va mai fi nevoie să introduceți manual parola de Wi-Fi. E suficient să ții telefonul lângă un alt dispozitiv pe care deja e introdus parola, și aceasta va fi transferată automat. Cât de tare!
Te-ar mai putea interesa: