He’s a keeper! Ce calități susțin specialiștii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

He’s a keeper! Ce calități susțin specialiștii

Specialiștii au desfășurat de-a lungul timpului numeroase cercetări cu scopul de a descoperi motivul pentru care ne îndrăgostim, sau anumite trăsături care să ne spună despre o persoană că este partenerul potrivit!

Iată ce calități ar trebui să urmărești la un bărbat ca să îți dai seama dacă e un „keeper” sau nu!

  1. Este deștept

În timp ce unii dintre noi sunt mai creativi decât alții, un nou studiu realizat de Școala de Economie Hanken din Finlanda sugerează că, cu cât un bărbat este mai inteligent, cu atât este mai puțin probabil să fie infidel. Conform cercetării, bărbații mai inteligenți au mai multe șanse să se căsătorească și să rămână căsătoriți.

Deci, dacă îți făceai griji că tipul de lângă tine e „too brainy”, nu te mai preocupa! Măcar știi că e fidel!

  1. Te face să râzi

Dacă simți că persoana de lângă tine are umor suficient cât să fiți pe aceeași lungime de undă, ești o norocoasă. Există chiar și studii care confirmă că bărbații cu simțul umorului dezvoltat, au mai mult succes în a se cupla.

  1. Te sprijină profesional

Potrivit The Independent, există cercetări care susțin că opinia bărbat este decisivă pentru direcția în care merge cariera femeii de lângă el.

Deci, dacă partenerul tău te susține din acest punct de vedere și consideră că nu creșterea copiilor este singurul „job” bun pentru tine, atunci he is a keeper.

  1. Face eforturi privind prietenii și familia ta, în aceeași măsură în care faci și tu cu ai lui

Probabil vă sună cunoscut scenariul potrivit căreia o femeie renunță la propria viață socială, adoptând obiceiurile și chiar prietenii bărbatului de lângă. Mai rar scenariul se desfășoară invers.

Prieteniile sunt importante indiferent de gen, astfel că este recomandat să te asiguri că partenerul amoros nu numai că vrea să îți menții prieteniile active, dar își dorește și să îți cunoască prietenii.

  1. Are un nivel ridicat de inteligență emoțională

Comunicarea într-o relație și capacitatea de a vorbi despre propriile emoții sunt două aspecte esențiale. Studiile sugerează că femeile sunt mai bune să ia în considerare opiniile și sentimentele partenerilor, comparativ cu bărbații. Totuși, ar fi bine ca lucrurile să se petreacă și invers pentru o relație sănătoasă.

  1. Îți respectă opiniile și ascultă ce ai de spus

Să fii închis la minte nu e o trăsătură specifică unui anumit gen. Totuși, dacă bărbatul de lângă tine este convins că întotdeauna are dreptate și nu ia în calcul niciodată argumentele tale, nu e un semn bun.

Dacă un om respinge influența partenerului său de sex feminin, ar putea fi un semn că el are probleme de putere, conform dr. John Gottman, autorul cărții The Seven Principles for Making Marriage Work.

  1. Se implică în relație

Degeaba îndeplinește toate celelalte puncte, dacă nu se implică deopotrivă cu tine, astfel încât să facă relația să funcționeze.

  1. Se bucură de realizările tale

Indiferent de natura obiectivelor pe care le-ai atins, este important să ai un partener care celebrează reușitele tale, alături de tine.

Potrivit unui studiu desfășurat în acest sens, cuplurile în care se petrece acest lucru, sunt mai fericite decât cele în care partenerii sunt indiferenți sau reacționează negativ.

  1. Aderați la un set comun de valori

Existența unor perspective similare poate fi crucială pentru ca o relație să funcționeze pe termen lung. Cu cât personalitățile sunt mai asemănătoare, cu atât există șanse mai mari să abordați problemele în mod asemănător.
Te-ar mai putea interesa: