Hangover Cured – mahmureala se tratează

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Hangover Cured – mahmureala se tratează

Zeamă de varză, cafea tare, încă o băutură din ce-ai băut aseară, o masă copioasă. Cam astea sunt metodele tradiționale de “tratament” după o seară de pomină petrecută în Centrul Vechi. Un producător britanic de mezeluri a trecut însă experiența anti mahmureală în mediul industrial, lansând ” Hangover Cured ”, un aliment care promite să îi „trateze” pe cei care au consumat prea multe băuturi alcoolice şi resimt mahmureala.

Produsul, realizat din carne, este bogat în proteine și conține ardei iute și ghimbir în cantități importante, alimente care, în opinia specialiștilor, luptă împotriva simpomelor asociate mahurelii.

”Ca să fim sinceri, numănui nu-i place să fie mahmur, așa că ne-am gândit să inventăm un produs care vine în întâmpinarea acestei probleme. Știm că există pe piață numeroase soluții impotriva mahmurelii, însă noi nu am găsit niciun care să funcționeze într-adevăr. Așa că ne-am gândit să dezvoltăm ceva nou și în același timp diferit. Astfel, Hangover Cured este o gustare care previne mahmureala și pe care clienții o pot consuma în timp ce consumă o bere sau un pahar de vin. Am testat produsul inițial cu prietenii și familia și feedbackul a fost unul pozitiv”, a declarat George Rice, reprezentantul Serious Pig.

”Consumul de proteine din carne de calitate în același timp cu consumul de băuturi alcoolice poate fi o idee bună pentru că astfel impactul pe care alcoolul îl are asupra organismului se diminuează. De asemenea, ghimbirul este un remediu tradițional bine cunoscut pentru a preveni greața, în timp ce ardeiul iute crește nivelul de endorfine și îmbunătățește circulația, astfel că procesul de detoxificare a organismului poate să funcționeze mai bine”, a afirmat Angela Downden, specialist în nutriție.

 Dacă alimentul ăsta minune nu a ajuns încă pe piața românească, ai la dispoziție, bineințeles, alte soluții mai mult sau mai puțin băbești. Ți-am pregătit 10 idei care funcționează!

 În primul rând, odihneşte-te. Să nu ieşi niciodată în club să bei ceva dacă eşti obosit. S-ar putea să îţi facă mai mult rău decât bine, pentru că rezistenţa organismului este mult slăbită.

Dacă ieşi în oraş, mănâncă bine înainte. Nu încerca niciodată să bei alcool pe burta goală, pentru că acesta se asimilează mult mai repede şi te vei trezi că dintr-o bere ești euforic sau ți se face rău.

Nu consuma niciodată alcool ieftin. Încearcă să bei de la de mărci cunoscute, de calitate. Nu te lăsa amăgit de preţul mai mic al celor “no name”. Cele mai multe compensează reţeta slabă cu foarte mult alcool, iar asta îţi distruge sănătatea.

 Încearcă să eviţi băuturile dulci, pentru că acestea se asimilează mai repede în sânge. Combinaţia alcool-zahăr poate fi calea sigură către o stare de mahmureală.

 Evită băuturile energizante în combinaţie cu alcool. Nu vor face altceva decât să asimilezi mai repede alcoolul în sânge.

Evită să amesteci băuturile. Nu combina niciodată berea cu votca, wiskey-ul cu vin, ori alte combinaţii. Încearcă să bei acelaşi tip de băutură toată noaptea. O sa vezi că nu te vei ameţi aşa de repede, iar a doua zi te vei trezi ok.

Dacă vrei să rezişti mai mult, bea apă! O să dilueze alcoolul şi te va ajuta la hidratare. Nu uita că alcoolul este un puternic diuretic, aşa că rişti să te deshidratezi.

 Încearcă să mănânci ceva între băuturi. O gustare servită între două beri, de exemplu, va face ca alcoolul să se absoarbă mai greu în sînge şi astfel nu vei simţi efectele negative ale băuturii.

 După o noapte de pomină, a doua zi de dimineaţă mânâncă bine. De la omlete, la produse din carne, brânzeturi, fructe, legume, murături, la băuturi precum cafea şi sucuri neacidulate.

 Ieşi la aer curat. După ce ai băut ceva şi simţi că te ia ameţeala sau a doua zi după o noapte de pomină, o porţie de oxigen îţi va revigora starea fizică. Şi îţi mai dăm un sfat. Ia o tabletă de vitamina C.