5 gustări ușoare, detoxifiante, pe care să le consumi în această săptămână

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

5 gustări ușoare, detoxifiante, pe care să le consumi în această săptămână

Odată cu sezonul cald, instant începem să fim mai atenți la siluetă, suntem preocupați mai mult de sport și încercăm poate mai mult ca niciodată să fim atenți la ceea ce mâncăm. Astfel, dacă ești în căutare de gustări ușoare, detoxifiante, iată câteva recomandări care sunt numai bune de consumat, chiar și la birou.

5 gustări ușoare, pe care să le consumi dacă ții la siluetă

  1. Popcorn cu piper cayenne. Probabil până acum erai obișnuit/-ă să mănânci popcorn cu sare, cașcaval, caramel sau orice altceva, mai puțin piper. Ei bine, combinația e numai bună, dacă vrei să optezi pentru o gustare sănătoasă. Piperul cayenne este excelent pentru a stimula metabolismul și digestia, ajutând astfel la curățarea organismului. Vestea bună este că se prepară extrem de simplu: tot ce trebuie să faci, este să prepari piperul peste porția de floricele. Recomandare: pune-ți, într-un bol, exact cantitatea de popcorn pe care dorești să o mănânci! Asta dacă nu vrei să riști să consumi toată punga.
  2. Smoothie verde. Într-un blender pui următoarele ingrediente: o banană coaptă, gheață, lapte de migdale, o mână de spanac și gulii. Băutura astfel obținută este bogată în antioxidanți, ajutând la curățarea organismului și reducând inflamația. Mai mult, combinația este una fresh și delicioasă, numai bună de consumat în zilele toride de vară.
  3. Mere cu unt de migdale. Merele sunt fructe bogate în substanțe fitochimice și fibre solubile care stimulează digestia și detoxifierea organismului. Feliați mărul și întindeți puțin unt cremos de migdale pe fiecare felie, pentru un plus de grăsimi sănătoase care să vă ajute la stabilizarea zahărului din sânge.
  4. Avocado cu lămâie și ulei de măsline. Se taie avocado pe jumătate și se asezonează cu puțin ulei de măsline, suc de lămâie și ardei iute pentru o super „poțiune” detoxifiantă. Avocado este bogat în fibre și antioxidanți, în timp ce uleiul de măsline și lămâia stimulează digestia.
  5. Iaurt grecesc cu fructe de pădure. La iaurtul grecesc cremos și bogat în proteine, adăugați un pumn de fructe de pădure (afine, zmeură, etc.), întrucât sunt extrem de bogate în antioxidanți. Peste acest mix, presară și puțină scorțișoară! Pe lângă gustul său plăcut, specialiștii afirmă că o linguriță de scorțișoară este suficientă pentru a accelera metabolismul. Totodată, se pare că aceasta reduce pofta de mâncare, astfel că nu vei mai fi tentat/-ă să consumi tot felul de chestii nesănătoase.
Te-ar mai putea interesa: