Gourmet bag pentru resturile de mâncare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Gourmet bag pentru resturile de mâncare

Restaurantele obligate din acest an să ofere clienţilor posibilitatea de a lua la pachet mâncarea pe care nu au terminat-o. Măsura a fost luată în Franța și face parte dintr-un plan naţional menit să reducă risipa de alimente, o problemă cu care se confruntă toată lumea occidentală. Credeţi că ar prinde şi la noi o astfel de măsură?

Decizia autorităţilor franceze vizează toate localurile care servesc peste 180 de portii de mancare/zi.

Toate restaurantele care se încadrează la acest capitol trebuie să deţină cutii din plastic sau hârtie, în care clienţii să poată lua mâncare la pachet.

Acest tip de “doggy bags” a devenit foarte popular în SUA şi Marea Britanie, acolo unde clienţii nu se sfiesc să ia acasă ce le-a mai rămas în farfurie. Autorităţile de la Paris speră ca, prin astfel de măsuri, să reducă risipa din alimente cu până la 50%. În plus, în loc să fie aruncată, mâncarea poate ajunge mai ușor la cei care nu își permit să plătească pentru o porție de mâncare.

Potrivit gourmetbag.fr, francezilor li se pare umilitor să îşi ia acasă resturile de mâncare însă acelaşi lucru l-au simţit şi britanicii până să înţeleagă avantajele acestui sistem. Pentru ca oamenii să nu mai perceapă resturile de mâncare ca fiind bune doar pentru câini, s-a inventat şi o denumire specială – “le gourmet bag”.

“Vom putea astfel să mâncăm mai mult de poftă în restaurant, să gustăm produsele şi să păstrăm şi pentru mai târziu. De ce să te forţezi să termini mâncare, dacă nu îţi mai este foame? Măsura asta ar putea să îi ajute şi pe cei care ţin un regim de slăbire”, afirmă nutriţioniştii.

 Proprietarii de restaurante din Franţa au declarat că măsura este absurdă şi că împune o cheltuială în plus, cu ambalajele, care se va regăsi în nota de plată.

Voi ce credeţi, o astfel de măsură ar avea şanse la noi, România?