In Germania, mancarea se doneaza

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

In Germania, mancarea se doneaza

Da, este un concept despre care am auzit astazi si care, din punctul meu de vedere, merita discutat. Totul a pornit de la faptul ca risipa de alimente a ajuns sa fie o mega problema in Germania si nu numai. Nemtii sustin ca la ei in tara se produc anual 4,4 miliarde de tone de mancare din care, jumatate, ajunge la gunoi. De la hipermarketurile care arunca mancarea expirata, la restaurante sau persoane fizice care arunca mai repede decat sa consume, suntem in situatia de a risipi in timp ce alti oameni mor de foame la propriu.

Pentru ca au vrut sa schimbe aceasta situatie, nemtii au pus bazele site-ului Foodsharing.de, care este detinut de o organizatie non-profit si care incurajeaza oamenii sa doneze ce le prisoseste sau sa faca schimb de produse.

Bilantul facut la 18 luni dupa lansare spune ca aceasta strategie a salvat de la gunoi in jur de 36 de tone de mancare.Peste 41.000 de oameni, din 240 de orase mai mari sau mai mici, s-au inscris in aceasta platforma. “Daca ai ramas cu prea multa mancarea dupa o petrecere, de exemplu, sau daca ai un resturant si ai ramas cu mancare nevanduta, poti sa o donezi prin acest site. Daca ai nevoie doar de doua oua pentru o prajitura si toate magazinele sunt inchise, poti apela la platforma pentru a face schimb cu alte persoane pentru aceste ingrediente”.

Se stie foarte clar ca economia mondiala pierde circa 100 de milioane de euro anual din cauza risipei.

O idee ok. Cum ar fi sa implementam si noi in Romania?

 

 
Te-ar mai putea interesa: