Gatesti somon? Iata ce greseli trebuie sa eviti!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Gatesti somon? Iata ce greseli trebuie sa eviti!

Pe langa frecat menta in Centrul Vechi, imi mai place sa gatesc. E drept, doua pasiuni care, la un moment dat, se intalnesc. Si gatind eu asa, imi dau seama ca nu reusesc sa fac un somon atat de bun precum cel pe care il servesc in Centrul Vechi. E clar, fac eu ceva gresit! M-am gandit, tot razgandit, si nu am reusit sa elucidez misterul.

Pentru ca nu suport sa raman nelamurit, am stat de vorba cu un prieten, Masterchef in ale bucatariei care mi-a spus care sunt cele mai mari greseli pe care le pot face atunci cand ma apuc de cucarit somon.

Asadar si prin urmare… avem:

Somonul nu trebuie intors cu furculita

Desi suntem obisnuiti sa infigem furculita in bucata de carne/peste aflata pe gratar, trebuie sa stii ca in cazul somonului aceasta este cea mai mare greseala. Pentru intorsul somonului foloseste o spatului, iar actiunea de rotire se face o singura data.

Somonul nu trebuie curatat de piele

Chiar daca avem tendinta asta, trebuie sa stii ca este total gresit sa faci asta. Pe langa faptul ca te ajuta sa-l intorci atunci cand il coci, pielea este locul ideal pe care se pun mirodeniile.

Somonul nu se gateste bine, se gateste potrivit

Daca te-ai pus cu raul pe bucata de somon si iti place sa-l uiti pe foc, din start trebuie sa stii ca este o mega greseala. Asta nu se face si punct. O bucata de somon nu trebuie tinuta pe foc mai mult de 8 minute, 4 pe o parte, 4 pe o parte. Iti dai seama ca este gata in momentul in care incepe sa-si schimbe culoarea!