Fumătorii de iarbă fac mai mult sex, susțin cercetările

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Fumătorii de iarbă fac mai mult sex, susțin cercetările

Eisenberg, profesor asistent de urologie la Școala de Medicină, de la Universitatea Stanford, și colegii săi au efectuat un studiu pentru a vedea ce caracteristici are sexul pentru fumătorii de marijuana.

Ei au descoperit că, în general, utilizarea regulată a marijuanei nu pare sa afecteze dorința sexuală sau performanța. De fapt, oamenii care fumează marijuana tind să facă mai mult sex decât persoanele care nu fumează marijuana.

Potrivit time.com, cercetarea are la bază mai multe studii care includ un total de 50.000 de americani, cu vârste între 25 și 45 de ani. Datele au foste adunate în mai bine de un deceniu, mai exact între anii 2002-2015. Într-un cestionar extins privind starea de sănătate, oamenii au declarat cât de des au fumat marijuana în ultimele 12 luni și cât de des au avut relații sexuale cu o persoană de sex opus, în ultimele 4 săptămâni.

În urma analizării acestor date, Eisenberg și colegii săi au descoperit următoarele: Atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor, cei care au consumat zilnic marijuana au făcut cu aproximativ 20% mai mult sex decât cei care au spus că nu au folosit niciodată marijuana.

Femeile neconsumatoare au făcut sex în medie de 6 ori în ultimele patru săptămâni, comparativ cu 7,1 ori în cazul consumării zilnice. În cazul bărbaților, nefumătorii au făcut în medie de 5,6 ori, iar utilizatorii zilnici au făcut sex în medie de 6,9.

Această asociere marijuana-sex a fost observată în toate subgrupurile supuse analizei, indiferent de sex, rasă, vârstă, religie, stare civilă, cu copii sau fără. Aceeași conexiune s-a păstrat și atunci când viciul a fost altul: cocaina sau alcoolul.

În ciuda acestor rezultate, Eisenberg susține că studiul nu a găsit o relație de cauză efect. Astfel acesta recomandă oamenilor să nu se apuce să fumeze marijuana sau să bea alcool, doar pentru a face sex mai des. Potrivit acestuia, este vorba mai degrabă de niște trăsături similare ale oamenilor care fac mai mult sex: spre exemplu, inhibiții mai mici.

În ansamblu, aproximativ 25% dintre bărbații și 15% dintre femeile din sondaj au raportat că au consumat marijuana. Potrivit Institutului Național American pentru Abuzul de Droguri, mai mult de 20 de milioane de americani sunt utilizatori activi de marijuana, aceasta fiind legalizată pentru uz medical sau recreativ în 29 de state.

Dacă marijuana, de fapt, sporește dorința oamenilor de a face sex, poate avea legătură cu faptul că receptorii canabinoizi din creier – care sunt activați de drog – sunt cunoscuți ca fiind activi în timpul activității sexuale, scriu autorii .

Totuși, potrivit autorului studiului, este important de reținut că influența pe care marijuana o are asupra funcției sexuale diferă de la o persoană la altă. Astfel, dacă în unele cazuri (51%) aceasta crește dorința sexuală, în altele (26%) scade apetitul sexual.

De asemenea, potrivit time.com, studiile desfășurate arată că, în cantități mici, marijuana poate stimula funcția sexuală, iar în cantități mari o poate inhiba. Cercetătorii ne atrag încă o dată atenția că studiul în cauză a urmărit doar frecvența cu care respondenții au făcut sex, nu și calitatea sexului. Este nevoie de mai multe cercetări, spun ei, pentru a determina efectele marijuanei asupra unor lucruri precum funcția erectilă, frecvența orgasmică, lubrifierea vaginală și fertilitatea.

 
Te-ar mai putea interesa: