5 filme cu spirit de Halloween

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

5 filme cu spirit de Halloween

Pentru că se anunță un weekend dominat de cunoscuta sărbătoare internațională de Halloween, și pentru că vremea nu e prea prietenoasă cu noi, ne-am gândit că e o perioadă ideală să facem un maraton de filme ceva mai înfricoșătoare. Bo-ho-hooo!

Uite recomandările noastre!

  • Propunem să începem cu un film care poartă chiar numele sărbătorii: Halloween (1978).

1963, Haddonfield, Illinois. Un criminal periculos evadează din locul de detenție și terorizează localitatea. Filmul este considerat drept cel care a revoluționat genul horror în cinematografie.

Filmul clasic de groază Halloween își concentrează acțiunea în jurul omorurilor săvârșite de Michael Myers, devenit o figură foarte cunoscută în rândul ficțiunii horror. La vârsta de doar șase ani, în noaptea de Halloween a anului 1963, Michael își omoară sora mai mare și, astfel, e internat într-un spital de psihiatrie, cel ce îl îngrijește fiind psihiatrul pediatru dr. Sam Loomis (Donald Pleasence). Opt ani de tratament îl convinge pe acesta că Michael Myers reprezintă răul pur, un adevărat “Boogeyman”. După încă șapte în care este ținut închis, într-o încercare de transfer a acestuia, el reușește să evadeze. Și, în noaptea de Halloween, el se întoarce acasă, unde începe să terorizeze tineri, precum Laurie Strode (Jamie Lee Curtis).

  • The Haunting (1963) – ideal pentru fanii de filme vechi

Dr. John Markway (Richard Johnson) este un profesor care experimentează cu tot felul de forme ale fenomenelor paranormale. El decide să formeze un mic grup de studiu, invitându-i să petreacă câteva nopți în izolata casă Hill, renumită nu numai pentru că este bântuită, ci și pentru că este blestemată. Nu durează mult până ce Luke (Russ Tamblyn), Theodora (Claire Bloom) și Eleanor (Julie Harris) sunt prinși între pereții casei. Pereți care se închid și nu vor permite nimănui să părăsească casă.

Bo-ho-hooo, o aventură plină de suspans, mister și muuulte lucruri ciudate!

  • Young Frankenstein (1974)

Un omagiu, cu o notă tandru-parodică, adus filmelor inspirate de celebrul roman Frankenstein al lui Mary Shelley.

Un tânăr neurochirurg, Frederik Frankestein (Gene Wilder), moștenește castelul bunicului său, faimosul doctor Victor von Frankenstein. În castel el îi întâlnește pe haiosul cocoșat Igor, pe frumoasa asistentă Inga, și pe bâtrâna servioare, Frau Blucher. Tânărul Frankenstein crede că munca bunicului său nu e bună de nimic, dar atunci când îi citește jurnalul, unde era descris un experiment de reanimare, își schimbă părerea. Asistat de Igor și de Inga, Frederik reanimează un cadavru, care scapă și creează panică în oraș.

  • Night of the Living Dead (1968) – ideal pentru pasionații de zombi 😀

Radiația de la un satelit căzut i-a făcut pe cei decedați de curând să se ridice din mormânt și să pornească în căutarea celor vii pentru a-i folosi drept hrană.

Câțiva oameni s-au baricadat în interiorul unei case din mediul rural în încercarea de a supraviețui nopții. Afară sunt hoarde de zombi care pot fi omorâți doar împușcându-i în cap.

  • Halloweentown (1998) – dacă v-ați săturat de atâta horror, veți savura perfect o comedie

Mergi cu Marnie, Dylan și Sophie Piper în prima lor aventură! De Halloween, când Marnie se certa cu mama ei Gwen, copiii bunicii Aggie vin în vizită. Aggie vrea ca Marnie să înceapă pregătirea vrăjitoarelor înainte de ziua ei de 13 ani, sau Marnie își va pierde puterile pentru totdeauna. Dar există și un alt motiv pentru care Aggie a venit în vizită. Ceva ascuns și diabolic crește în puteri în Orașul Halloween, iar Aggie a venit să ajute binele…

 
Te-ar mai putea interesa: