Festivaluri neconvenționale, care se desfășoară în această vară

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Festivaluri neconvenționale, care se desfășoară în această vară

Dacă ești adeptul non-conformismului și cauți distracția în cele mai inedite moduri, nu rata următoarele festivaluri. Acestea sfidează convențiile cu elementele lor eclectice și fundațiile artstice, deci pregătește-te să fii surprins și stimulat!

  • Meadow in the Mountains, Munții Rodopi, Bulgaria (9-11 iunie) – Meadow in the Mountains este o gură de aer proaspăt pentru scena festivalului. Amplasat în mijlocul peisajelor luxuriante ale Munților Rodopi din Bulgaria și inspirat de Burning Man, celebrarea ecologică combină natura cu muzica, arta și mâncarea. Un plus major? Inclus în prețul biletului standard este o seară la un spa din mediul rural, perfectă pentru calmarea durerii de mușchi.
  • Secret Solstice, Reykjavík, Islanda (15-18 iunie) – pe parcursul acestui festival, Reykjavík se transformă în gazda petrecerilor hardcore. Desfășurat chiar în inima orașului, acest festival promite acte de dans esoteric, o atmosferă vibrantă tipic islandeză și 72 de ore de lumină solară nesfârșită.
  • Sziget Festival, Budapesta, Ungaria (9-16 august) – fiind numit și Insula Libertății, evenimentul prezintă un mix inedit între indie rock, pop și dance, pe insula Hajógyári, situată pe Dunăre în Budapesta. Dedicat prezentării lucrărilor artiștilor tineri, motivele festivalului prezintă o serie de instalații și sculpturi de artă. Mai mult, programul de desfășurare al festivalului include diverse numere inedite, cum ar fi balerini goi, o „turmă” de creaturi mecanice sau show-uri cu foc ce se vor desfășura pe parcursul celor 7 zile.
  • Burning Man, Nevada, USA (27 august – 4 septembrie) – mai puțin un festival obișnuit și mai mult un experiment social, Burning Man, ignoră convențiile obișnuite, concentrându-se pe eforturile comune ale participanților. Astfel, în cadrul acestui festival este interzisă utilizarea banilor, bunurile putând fi dăruite sau obținute la schimb.
  • Bestival, Dorset, UK (7-10 septembrie) – în fiecare an, festivalul are o temă specifică (de exemplu, în anii trecuți au fost următoarele teme: Freaks Under the Sea, Desert Island Disco, Out Of Space) care încurajează participanții să surprindă spritul sălbatic specific Bestival, cu costume extravagante. În acest an, festivalul aduce în plus un tun enorm de confetti, o biserică gonflabilă, o paradă de carnaval și tunsori gratuite.