Explicație științifică: sexul oral și fericirea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Explicație științifică: sexul oral și fericirea

Tu faci sex sau dragoste? O dilemă de când lumea. Se spune că atunci când e cu sentiment, atunci clar este dragoste. În rest, este o activitate recreativă care stimulează corpul şi sufletul. Cu tot cu “happy ending”.

Indiferent dacă faci dragoste sau sex, satisfacţia trebuie să fie pe primul plan. Având în vedere acest lucru, n-ar trebui să avem limite preconcepute privind practicile sexuale. Până la urmă, totul este să ne bucurăm de celălalt, să ne simţim împliniţi, să îi oferim partenerului sau partenerei satisfacţia sexuală.

La acest capitol se înscrie şi sexul oral, o practică sexuală care, vă vine sau nu a crede, a făcut obiectul unui studiu mega serios al cercetătorilor de la Universitatea de Stat din New York, și care au demonstrat științific că le oferă femeilor un plus de sănătate şi fericire.

În cadrul unui studiu privind comportamentul sexual al americanilor, cercetătorii au invitat 23 de femei, de vârste diferite, să ia parte la studiul gândit să determine ce influenţă are sexul în starea lor fizică şi psihică, relatează Daily Medical.

Potrivit acestora, lichidul seminal conţine chimicale care cresc buna dispoziţie şi gradul de afecţiune şi, în plus, include cel puţin trei anti-depresive (thyrotropin, melatonină, serotonin).

 Printre substanţele conţinute de spermă se află cortizolul, care influenţează sentimentul de afecţiune, foliculina şi oxytocina, care care cresc buna dispoziţie.

Experţii au mai aflat, pe de altă parte, că femeile care au făcut sex neprotejat sunt mult mai puţin afectate de depresie şi performează mai bine la testele de inteligenţă.

Pentru a confirma informaţiile, au chestionat 293 de studente de la Unversitatea Albany, întrebându-le despre viaţa lor sexuală. Iar rezultatele au arătat că cele mai multe preferă sexul fără prezervativ care, în opinia lor, le oferă o satisfacţie suplimentară.

Deci, în concluzie, cu cât mai natural, cu atât mai bine. Nu-i aşa? dar cu atențiunea de rigoare – se pretează pentru relațiile serioase și de lunga durată, nu și în cazul celor pasagere, unde trebuie să ne protejăm de bolile cu transmitere sexuală.