Evaziune fiscală în cluburile de lux

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments
evaziune fiscală din cluburile de lux

Evaziune fiscală în cluburile de lux

S-a spart buba!

După controalele privind măsurile de siguranță în caz de incendii, 40 de cluburi și restaurante de lux din București, printre care Fratelli, Biutiful, Le Club Herestrău, Chocolat și Trattoria Il Calcio au ajuns în vizorul procurorilor DIICOT, într-o ancheta ce vizează posibila existență a unor infractiuni de evaziune fiscală! 

15 persoane care dețin sau administrează restaurante și cluburi de lux din Capitală sunt suspectate că, începând din 2006, au achiziționat un program informatic, de la o firmă din Constanța, ce le permitea să țină o contabilitate dublă.

Membrii rețelei ar fi realizat o evaziune fiscală de 7.000.000 de euro (șapte milioane).

Asta ne aduce aminte de povestea din weekendul 1-3 Mai al acestui an. Când unul dintre cluburile din Mamaia cu activitate și în București, având ANAF-ul în control în fiecare zi din cele 3 zile, a raportat încasări pe cele 3 zile cât întreg sezonul 2014…

”Acest program de contabilitate constă în existenţa a două registre de evidenţă contabilă de acelaşi tip, referitoare la aceleaşi bunuri şi valori: unul reflectă realitatea economică şi financiară a contribuabilului la care accesul este restricţionat; unul falsificat în care sunt înregistrate date şi operaţiuni ce relevă venituri inferioare celor reale pentru produsele livrate şi banii încasaţi

Programul este accesat cu ajutorul unui card aflat doar în posesia casierelor de la punctele de lucru ale societăţilor, care permite accesul în memoria fiscală a casei de marcat şi efectuarea unor operaţiuni de împărţire a produselor proprii, neîmbuteliate (..) care, cumulate, înregistrează o pondere mai mare în venituri şi nu sunt fiscalizate.”, se spune in comunicatul DIICOT.

Potrivit unor surse, firma care a produs programul respectiv era de ceva vreme în vizorul anchetatorilor,  iar aceștia nu au făcut altceva decât să urmărească pas cu pas cine a cumparat programul. Ar fi vorba în primul rând de cluburi de pe Litoral, care au fost controlate astă-vară, dar și din restul țării.

Interesant, nu? Suntem curioşi dacă în Centrul Vechi, în afară de Biutiful și Chocolat, mai există suspiciuni legate de asemenea practici. Din sursele noastre se pare că în Centrul Vechi nimeni altcineva nu mai folosea acest soft! Bilă albă pentru Centrul Vechi – cel puțin până la proba contrarie…

Cert este că este nevoie de astfel de anchete, pentru a curăţa odată pentru totdeauna mediul de afaceri de astfel de practici.

Să rămână doar cei care faci afaceri legale, care oferă condiţiile necesare clienţilor, care fac business legal.