Earth Hour 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Earth Hour 2017

Earth Hour a devenit în doar câțiva ani cel mai amplu eveniment de mediu din istorie. Noi suntem gata de acțiune și vrem să te implici și tu în acest eveniment pentru că Pământul este și casa ta!

Earth Hour – începuturi

Prima ediție a acestui eveniment a avut loc în anul 2007 la Sydney. Aceasta fost organizată de World Wide Fund for Nature (WWF)  – Australia. În cadrul acelei ediții, peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice.

Nu a durat mult până când acest eveniment să ia amploare la nivel mondial, astfel că la ediția 2014, peste 7000 de oraşe din peste 162 de țări au stins lumina de Earth Hour.

Când se desfășoară Earth Hour

Earth Hour se desfășoară anual, de fiecare dată în ultima sâmbătă din luna martie, aceasta fiind foarte aproape de echinocțiu. Astfel, în 2017, toate orașele rămân pe întuneric în intervalul 20:30 – 21:30, pe 26 martie, weekendul acesta.

De ce sărbătorim Earth Hour?

Pentru că ne pasă! Pentru că trebuie să recunoaștem că Planeta Pământ este casa tuturor, iar pentru a o menține în stare bună cât mai mult timp, este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi. Desigur, asta dacă vrem ca istoria party-urilor de pe Terra să se mai scrie mult timp de-acum încolo.

Deci, dacă până nu demult, aceste probleme nu păreau să ne afecteze, acum este nevoie să tragem un semnal de alarmă. Astfel, indiferent de zona în care ne aflăm, de cine suntem sau cu ce ne ocupăm, mesajul transmis de Earth Hour este același: problemele cauzate de schimbările climatice și de extra-consum sunt atât de grave, actuale și complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global. Iar vocea comună a milioane de pe tot globul ajunge chiar și în cele mai înalte foruri ale decidenților.

Earth Hour în România

În România, Earth Hour se sărbătorește din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni.

Deși începutul a fost unul timid cu doar 9 orașe active la prima ediție, pe parcurs, Earth Hour s-a transformat într-o competiție a inițiativelor pozitive. Mai mult, Earth Hour marchează o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga țară și un eveniment popular în viața comunităților (de) mici și mari.

Totodată, din anul 2012, ne mândrim cu trei Capitale Earth Hour România care și-au câștigat acest titlu în urma participării la Competiția pentru Capitala Earth Hour  – Bistrița, Timișoara și Satu Mare. Recunoșterea pe care au obținut-o la nivelul campaniei internaționale vine la pachet cu o responsabilitate importantă, astfel că acestea  se angajează să continue acțiunile și proiectele benefice pentru mediu și cetățeni, iar WWF va rămâne în continuare în dialog cu acestea pentru a susține astfel de demersuri.

Cum putem să ne implicăm în cadrul eventului Earth Hour

Modalitățile în care ne putem implica sunt variate. Desigur că vă invităm și vă îndemnăm pe toți să stingeți lumina în interval 20:30 – 21:30.

Pe lângă acest gest simbolic, WWF România vine cu o mulțime de propuneri despre cum să participăm la acest eveniment de talie mondială. În funcție de natura instituției – învățământ, companii sau persoană fizică – variantele sunt specifice.

De exemplu, companiile pot organiza o acțiune sau un eveniment cu impact pozitiv direct asupra naturii, pot opta pentru tricoul oficial Earth Hour sau se pot implica în diverse acțiuni de promovare a acestui eveniment. O metodă simplă în acest sens, este utilizarea următorului cover pe Facebook:

Cover Facebook Earth Hour

Sau ce spuneți de distribuirea următorului clip?

Sau ce spui să-ți donezi news feed-ul de pe Facebook. Poți face acest lucru AICI.

Așadar, în spiritul grijii pentru Planetă, provocăm comunitatea localurilor din Centrul Vechi să stingă simbolic lumina pe 26 martie, în intervalul 20:30 – 21:30 și să utilizeze coverul de mai sus pe pagina oficială de pe facebook. Alte astfel de acțiuni sunt binevenite. 🙂