E oficial! Mancarea scumpa e mai buna!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

E oficial! Mancarea scumpa e mai buna!

Stii vorba aia: “Dai un ban, dar stai in fata!”? Ei bine, asa este, si se aplica si la mancare. Patronii restaurantelor in Centrul Vechi ar trebui sa fie foarte atenti la ce vom povesti in continuare.

Se pare ca pretul dicteaza calitatea mancarii, iar asta este o impresie clara a consumatorilor. Nu este o inventie sau o gaselnita a patronilor de restaurante care vor sa-si mareasca cifra de afaceri, este o concluzie la care s-a ajuns in urma unui studiu.

Mai mult decat atat, cercetatorii americani ii indeamna pe cei care detin restaurante sa mareasca pretul mancarii. Surprinzatorul studiu a fost realizat intr-un restaurant italian din New York. O parte dintre clientii acestei locatii au fost serviti cu produse culinare care costa mai mult, in timp ce cealalta parte a servit meniul la pret redus. S-a descoperit ca cei care au platit mai mult pentru mancarea consumata au fost mai incantati de gustul mancarii, decat ceilalti.

Mai mult, tot in cadrul acestui studiu s-a descoperit ca cei care au platit mai putin au avut tendinta sa consume mai mult. Acest lucru a fost dovedit chiar de declaratiile lor de dupa, cand se simteau vinovati de cantitatea consumata.

Interesant este ca nu ne aflam, pentru prima data, in fata unui studiu de acest fel. In 2008, cei de la California Institute of Technology si Stanford’s Business School sustineau ca pretul vinului, dicteaza calitatea lui. Bunaoara, cu cat pretul vinului este mai mare, cu atat perceptia asupra calitatii lui se schimba, in mod pozitiv.