E adevarat ca sampania imbata mai repede?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

E adevarat ca sampania imbata mai repede?

De la bule…

E clar! Mahmureala e mai rea decat diareea! Imi dau seama de chestia asta dupa fiecare bauta grava pe care o fac si parca e si mai nasol atunci cand betia este rezultatul consumului excesiv de… sampanie.

E greu, frate! E greu! Dar stau si ma intreb de ce este mai grea betia de sampaniei, decat oricare alta? Acelasi lucru au incercat sa elucideze si cercetatorii britanici care au incercat sa-si explice acest fenomen. Au reusit! Se pare ca cei care consuma sampanie carbogazificata au, in primele 20 de minute, un nivel de alcool in sange mult mai mare decat cei care aleg varianta fara bule. Se pare ca dioxidul de carbon accelereaza absorbtia de alcool in sange.

Nefiind convinsi de primul studiu, oamenii de stiinta au incercat din nou, cativa ani mai tarziu, cu votca, de aceasta data. Votca in doua combinatii: apa plata si apa carbogazificata. Efectul a fost asemanator sampaniei… Cei care au baut votca amestecata cu apa garbogazificata au simtit mai repede efectele alcoolului, dar senzatia a trecut la fel de repede, ca si in cazul celor care au consumat-o in combinatie cu apa plata.

Contemporanii nostri au fost… batuti… de oamenii de stiinta care au lucrat in anii’50. Studiile facute de Universitatea Yale in 1952 descopereau ca dioxidul de carbon accelereaza tranzitia mancarurilor si bauturilor din stomac catre intestin, unde se absoarb rapid in sange. Asa ca, daca pe langa paharul de sampanie nu ai mai consumat nimic, s-ar putea ca efectul alcoolului sa fie rapid.

Asadar, de acuma ai o scuza. Poti sa bei cat de multa sampaniei vrei… bulele te imbata!