Dragostea trece prin stomac, susțin cercetătorii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Dragostea trece prin stomac, susțin cercetătorii

Se spune că dragostea e oarbă, însă cercetătorii susțin că aceasta și îngrașă.

Persoanele proaspăt căsătorite câștigă circa 2-3 kilograme în primul an de căsnicie, explică dr. Catherine Hankey, lector senior în nutriție la Universitatea din Glasgow. De asemenea, aceasta susține că unele cupluri pot lua aceeași greutate în doar 2-3 luni, dacă locuiesc împreună.

Aceasta se poate datora faptului că mesele devin esențiale pentru cuplurile care coabitează, care se pot încuraja reciproc să mănânce mai mult și să se miște mai puțin. Astfel, într-un interviu acordat pentru The Times, dr. Hankey susține că persoanele proaspăt căsătorite sau care locuiesc cu partenerul, chiar ar trebui să fie atente la propria greutate. Aceasta a mai spus: „Să devii obez este rău pentru stima de sine și poate afecta și relațiile.”

Tot pe acest subiect, un studu din 2013 a ajuns la următoarea concluzie: cu cât oamenii erau mai fericiți în relația de căsnicie, cu atât au câștigat mai mult în greutate, pe parcursul unei perioade de 2 ani. În contrast, persoanele care erau mai puțin fericite în relația de mariaj, și-au menținut greutatea.

Acest efect nu se observă doar la persoanele proaspăt căsătorite, ci și la acelea care intră într-o nouă relație.

Potrivit The Independent, aceste rezultate sunt susținute și de un alt studiu, desfășurat în 2014 de farmacia britanică UKMedix, care a concluzionat că 43% dintre femei câștigă în greutate în primul an de relație.

Explicația ar fi că, odată căsătorite, persoanele devin mai relaxate, nu se mai simt sub presiune pentru a respecta anumite standarde estetice. Se pare că, de fapt, încercarea de a ne menține greutatea, este alimentată de dorința de a ne atrage partenerul și, odată căsătoriți, aceasta din urmă dispare treptat.

La polul opus se află studiile care susțin că difuncția maritală – separarea sau divorțul – poate duce, de fapt, la pierderea în greutate.

Poreclită „dieta divorț”, slăbirea este un efect secundar comun al căsniciilor eșuate, din cauza stresului.

De asemenea, este bine să reținem că toate aceste efecte sunt mai proeminente în rândul femeilor.

 
Te-ar mai putea interesa: