5 dintre cele mai frumose clădiri din lume

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

5 dintre cele mai frumose clădiri din lume

Ca și picturile sau sculpturile, clădirile se pot transforma în adevărate opere de artă. E suficient să aruncăm o simplă privire asupra unora dintre acestea, ca să simțim că efectiv acestea ne modelează viziunea și ne zdruncină felul de a percepe lucrurile în viață.  Travel + Leisure a realizat un top al celor mai frumoase clădiri din lume, pe care, evident, merită să le vedem live cel puțin o dată-n viață.

Topul realizat de travelandleisure.com se bazează pe opiniile unor arhitecți americani. Topul conține clădiri despre care aceștia consideră că au un design inspirativ și pentru alte clădiri, clădiri care i-au inspirat să aleagă meseria de arhitect sau clădiri care sunt pur și simplu uimitoare!

5 dintre cele mai frumoase clădiri din lume

  • Parthenon-ul din Atena, Grecia – reprezintă chintesența formei arhitecturale frumoase. Coloanele corintice, folosirea entasisului (o ușoară curbă în coloane, utilizată pentru ca aceste coloane să nu pară îndoite de la distanță), așzarea pe un deal – toate acestea sunt atribute de bază în arhitectură, tipsuri la care arhitecții încă mai apelează și încearcă să le îmbunătățească de la o zi la alta.

Parthenon-ul Atena

  • Congresul Național din Brazilia, Brasilia – clădirea a fost proiectată de Oscar Niemeyer într-un stil brazilian modern. Clădirea este localizată în mijlocul Axei Monumentale, principalul bulevard din Brasilia, iar în spatele său se află Piața celor Trei Puteri. În prezent edificiul face parte din lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Congresul Național al Braziliei

  • Templul Orașului Interzis din Beijing, China – prezintă o longevitate a design-ului, o structură complexă care cuprinde totuși forme simple. Acest tip de arhitectură este menit să dureze „dincolo de timpul vieții”. Întregul complex exemplifică arhitectura palațială chineză⁠ tradițională și a influențat evoluțiile culturale și arhitecturale din Asia de Est și din alte zone.

Orașul Interzis

  • The Empire State Building, New York – clădirea a fost cea mai înaltă clădire din lume pentru mai mult de 40 de ani, între anii 1931 și 1972. În prezent, aceasta ocupă locul 15 în topul internațional al celor mai înalte clădiri din lume. Empire State Building a fost numită de către Societatea Americană a Inginerilor civili una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne.

The Empire State Building

  • Casa Mila, Barcelona, Spania – este una dintre realizările arhitectului Antoni Gaudí în Barcelona, care figurează din anul 1984 pe lista de locuri din patrimoniul mondial UNESCO. Se află pe bulevardul Passeig, la numărul 92, în cartierul Eixample. Aceasta este „exuberantă, senzuală și cu un bogat caracter rezidențial urban.”

Casa Mila
Te-ar mai putea interesa: