De ce înșelatul partenerului nu trebuie să însemne sfârșitul relației

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

De ce înșelatul partenerului nu trebuie să însemne sfârșitul relației

Să afli că partenerul te înșeală reprezintă o trădare peste care cu greu poți trece… sau poate chiar deloc. Te simți șocat, supărat, rănit și chiar dezamăgit. Dar chiar trebuie să însemne o aventură sfârșitul relației? Iată ce consideră un expert despre înșelatul partenerului!

În timp ce s-ar putea să vă simțiți rușinați sau jenați pentru că ați luat în calcul să rămâneți cu o persoană care v-a înșelat, un expert în relații consideră că infidelitatea nu ar trebui asociată obligatoriu cu despărțirea.

De fapt, aceasta reprezintă o modalitate prin care cuplul poate deveni mai solid.

Esther Perel, un terapist american, specializat în relații și sex, consideră că înșelatul partenerului poate fi de fapt o acțiune sănătoasă pentru relație deoarece îi determină pe oameni să facă un bilanț al propriei căsnicii/ relații.

În acest sens, aceasta a declarat pentru The Guardian: „Multe aventuri provoacă o despărțire, dar unele dintre acestea fac o relație mai solidă”.

Deși nu apară adulterul, aceasta consideră cu tărie că, atunci când are loc o infidelitate din partea unuia dintre parteneri, despărțirea nu ar trebui considerată singura soluție. Același lucru îl susține și în cartea sa, recent lansată: The State of Affairs, Rethinking Infidelity.

Privind tema în cauză, aceasta mai declară: „Cred că oamenii ar trebui să fie capabili să determine de unii singuri alegerile pe care le fac și consecințele acestora.”

„Să influențăm oamenii să divorțeze și să credem că divorțul este întotdeauna cea mai bună soluție când dizolvă toate legăturile de familie… Întreaga viață se-mpletește cu o căsnicie.”

E adevărat că o persoană încornorată este fie compătimită, fie luată în derâdere, și, de cele mai multe ori,  blamată dacă alege să rămână lângă persoana de care a fost înșelată. Poate reprezenta o alegere greu de înțeles pentru mulți dintre noi, mai ales dacă nu ne-am aflat vreodată într-o astfel de situație. De-asta nu pot să condamn, dar nici să agreez complet poziția acestui expert în relații.

La urma urmei, toți suntem diferiți și ne surprindem chiar și pe noi înșine cu diverse alegeri sau modul în care acționăm în diverse situații. Voi în ce tabără vă situați?
Te-ar mai putea interesa: