De ce înșeală oamenii? 7 Motive susținute de psihologi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

De ce înșeală oamenii? 7 Motive susținute de psihologi

Potrivit unui nou studiu publicat în Journal of Sex Research, există șapte motive primare pentru care oamenii înșeală.

O echipă de cercetători americani a intervievat 495 de adulți cu o vârstă medie de 20 de ani, fiecare dintre participanți fiind întrebat dacă a înșelat vreodată pe cineva și, dacă da, de ce.

Iată concluziile specialiștilor în urma răspunsurilor primite!

  1. Lipsa iubirii

După ce au analizat răspunsurile, au ajuns la concluzia că principalul motiv pentru care oamenii înșeală este „lipsa iubirii”, 77% dintre respondenți invocând acest motiv pentru care au înșelat.

De asemenea, nu este exclus ca persoanele care înșeală să fie cele care se simt neglijate de propriul partener.

  1. Dorința de a avea mai mulți parteneri sexuali

Poate că obiceiurile noastre de împerechere sunt mai apropiate de cele ale animalelor, mai mult decât am fi crezut, astfel că cel de-al doilea motiv care „scuză” înșelatul a fost că oamenii își doresc „o varietate mai mare de parteneri sexuali”.

În acest caz, de cele mai multe ori, persoana înșelată nu are nicio vină. Este vorba doar de nevoile persoanei care înșeală, aparent nesătule, care își dorește să își satisfacă impulsurile sexuale cu mai mulți parteneri.

  1. Grad scăzut de angajament

41% dintre oameni au spus că au înșelat, deoarece nu s-au simțit în mod deosebit angajați față de partenerul lor principal.

  1. Factori situaționali

În timp ce „Am fost beat.” poate părea un simplu pretext, de fapt, pentru mulți dintre participați, acesta a constituit o scuză legitimă pentru a-și motiva adulterul. Astfel, 70% dintre respondenți au numit această explicație.

Totuși, nu ar trebui să vă bazați prea mult pe o astfel de explicație. Alcoolul îți poate încețoșa gândirea, dar nu te transformă într-o persoană complet diferită.

  1. Dorința de a crește stima de sine

Mai mult de jumătate dintre cei chestionați (57 la sută) au declarat nesiguranța ca motiv de înșelăciune, invocând ca explicație „Am vrut să-mi sporesc popularitatea”.

  1. Furia

43% dintre respondenți au declarat că au înșelat pe cineva din simplă furie. Explicațiile furiei simțite pot varia. Astfel, unii pot înșela pur și simplu pentru că au fost la rândul lor înșelați, în timp ce alții pot înșela pentru că au avut o zi infernală la birou, alegând să se cuibărească în brațele vreunui coleg.

  1. Doar pentru sex

Aproximativ o treime dintre participanți au spus că au înșelat doar pentru că doreau să facă sex. Majoritatea respondenților care au optat pentru acest răspuns, au fost bărbați.

În schimb, femeile aveau tendința să motiveze că se simțeau neglijate sau ignorate în relația primară.

 
Te-ar mai putea interesa: