De câte ori pe săptămână e recomandat să faci sex

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

De câte ori pe săptămână e recomandat să faci sex

Sexul merge mână-n mână cu sănătatea. Potrivit cercetărilor desfășurate, sexul este asociat cu o talie mai subțire, o inimă mai puternică și un risc mai scăzut pentru cancerul de prostată și cel de sân. Totodată, sexul prezintă un avantaj și pentru sănătatea mintală, acesta contribuind la scăderea riscului de depresie și o dispoziție mai bună.

În ciuda acestor beneficii, oamenii fac sex mult mai rar decât în trecut, susțin informațiile de pe time.com. Potrivit unei cercetări invocate de Time, în perioada 2010-2014, americanii au făcut în medie cu 9 dăți mai puțin sex/an, decât în urmă cu un deceniu (perioada 2000-2004). Totodată, această scădere a frecvenței a fost și mai pronunțată în cazul cuplurilor căsătorite sau cele care trăiesc împreună (cu 16 mai mică).

Conform spuselor autorului studiului, psihologul Jean Twenge, anumiți factorii au influențat aceste rezultate: creșterea timpului petrecut la muncă și parentingul. Mai mult decât atât, creșterea calității și accesibilității la serviciile streaming de entertainment, sunt un alt factor care afectează frecvența cu care oamenii fac sex în general (vezi Netflix).

În ciuda acestor rezultate nu prea îmbucurătoare, sexul încă este prezent în viața noastră sau, cel puțin, în cea americanilor. Astfel, adulții americani fac în medie de 54 de ori sex pe ani, în timp ce cuplurile căsătorite, ajung la o frecvență de 51 de ori pe an.

Aceste rezultate nu sunt îngrijorătoare, întrucât, potrivit unui studiu canadian, sexul practicat o dată pe săptămână este „optim” dacă urmărești maximizarea stării de fericire. De asemenea, potrivit concluziilor aceleiași cercetări, creșterea frecvenței practicării sexului nu îmbunătățește starea de bine. Deci, fie că alegi să faci o dată sau de 5 ori pe săptămână sex, te vei simți la fel de fericit.

Atunci când vine vorba de beneficiile sexului asupra stării de sănătate, este destul de dificil să le determini. Sexul în sine nu îmbunătățește în mod necesar starea de sănătate fizică sau mentală. Totuși, specialiștii subliniază că un stil de viață sănătos și fericit contribuie la creșterea frecvenței practicării sexului.

Deși părerile specialiștilor sunt împărțite, indiferent să sexul este un simptom sau o cauză a stării de bine a unei persoane, o viață sexuală sănătoasă merită tot interesul nostru.

 
Te-ar mai putea interesa: