Cum să-ți îmbunătățești aspectul pielii prin alimentație

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Cum să-ți îmbunătățești aspectul pielii prin alimentație

Așa cum deja știm, aspectul pielii și calitatea acesteia sunt strâns relaționate cu alimentația. Astfel, dacă îți dorești o piele cu un aspect mai tânăr, mai proaspăt, atunci ar trebui să ții cont de dieta ta și de ce alimente consumi în mod regulat.

Iată câteva sfaturi extrem de utile, dacă dorești să-ți îmbunătățești aspectul pielii!

  1. Consumă alimente mai puțin inflamatorii! Un efect vizibil negativ asupra pielii noastre îl au alimentele inflamatorii. Printre acestea se numără produsele lactate, glutenul și zahărul. Astfel, dacă aveți probleme cu tenul, ați putea încerca renunțarea la aceste alimente, măcar pentru o perioadă scurtă de timp să observați dacă apar îmbunătățiri. Încercați să faceți acest lucru pentru măcar 2 săptămâni. Totodată, atunci când reintroduceți aceste alimente în dieta voastră, fiți atenți pentru a observa efectele negative pe care vi le provoacă – gaze, balonare, dureri de cap.
  2. Mănâncă numai ciocolată neagră, calitativă! Potrivit medicului nutriționist și esteticianului Britta Plug, ciocolata poate avea rol inflamator. Totodată, aceasta afirmă că ciocolata neagră poate oferi unele benificii persoanelor care suferă de acnee chistică.
  3. Investiți în probiotice de calitate! Sănătatea pielii și a intestinului sunt strâns asociate. Astfel, probioticele de calitate, sub formă de capsule, sunt extraordinare de consumat. Totodată, dacă vreți să luați cantitatea de probiotice necesare organismului, din lapte și iaurt, atunci trebuie să aveți în vedere ca laptele să fie integral, iar iaurtul scăzut în zahăr. Doar așa veți obține beneficii. Desigur, asta dacă nu sunteți sensibili la lactate. Totodată, consumul de varză murată poate fi ideal pentru a vă bucura de efectele pozitive ale probioticelor.
  4. Folosește alimentele pe față! De exemplu, dacă ai intoleranță la produsele lactate, nu înseamnă că nu te poți bucura de beneficiile utilizării externe ale acestora. Iaurtul aplicat pe față se va dovedi puțin mai acid și hrănitor. Totodată, consolidează flora pielii. La fel se întâmplă și cu mierea. Aceasta este bogată în vitamine, fiind ideală de utilizat împotriva acneei sau a procesului de îmbătrânire. Pentru a face o mască, este suficient să amesteci o jumătate de linguriță de miere cu jumătate de linguriță de apă, apoi aplic-o pe față și las-o cât de mult poți, înainte să te clătești.
  5. Experimentează beneficiile cărbunelui lemnos (activ) și a lemnului de santal. Limonada pe bază de cărbune activ poate fi nemaipomenită pentru detoxifiere. Totodată, dacă de exemplu aveți intoleranță la gluten, dar accidental consumați gluten, poți lua o capsulă de cărbune pentru a reechilibra intestinul. Lemnul de santal este un ingredient care va apărea tot mai des, mai ales în compoziția uleiurilor de îngrijire a pielii. Rolul principal al acestui ingredient este de sporire a circulației sângelui.

Totodată, pe lângă aceste metode care îmbunătățesc aspectul pielii, nutriționistul și esteticianul Britta Plug recomandă să nu apelăm la o îngrijire excesivă și chiar sufocantă a pielii. Este suficientă o singură curățare a tenului zilnic. Aceasta ar trebui să fie de obicei seara, pentru a îndepărta atât machiajul, cât și bacteriile de pe piele. Pe lângă acest ritual, este suficient, dacă dimineața clătești fața simplu cu apă.
Te-ar mai putea interesa: