Cum să nu cheltui mult şi prost la restaurant!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...
comments
restaurant

Cum să nu cheltui mult şi prost la restaurant!

Dacă este ziua ta de naştere, onomastica sau ai ceva de sărbătorit cu familia, cu prietenii, şi te-ai gândit să alegi unul dintre cele peste 100 de restaurante din Centrul Vechi, ne-am gândit să îţi dăm câteva sfaturi esenţiale, pentru ca experienţa să fie una pozitivă, atât din punct de vedere al atmosferei cât şi financiar. Cu alte cuvinte, să eviţi să cheltui mult şi prost!

În primul rând caută un restaurant pe măsura aşteptărilor tale şi mai ales ale invitaţilor tăi. Ar trebui să încerci să afli ce fel de mâncare preferă. De exemplu, dacă ei sunt tradiţionalişti, preferând mâncarea multă, ciorbele, fripturile şi şaormele, nu îi duce într-un restaurant fusion, pentru că s-ar putea să fie nemulţumiţi.

Nu te duce niciodată la restaurant fără rezervare. Caută aici, detalii despre și coordonatele de contact, apoi, sună şi rezervă o masă. Tot de pe site vei afla şi informaţii esenţiale privind meniul şi preţurile. Îţi vor creiona, astfel, bugetul de care ai nevoie. Nu încerca să trimiţi un email pentru rezervare. Alege să confirmi telefonic pentru că, din experienţa noastră, prea puţine restaurante îşi urmăresc email-ul.

Alege masa în funcţie de invitaţii tăi. Dacă ieşi cu prietena/prietenul, căută un loc mai retras. Dacă eşti cu rudele, caută o masă în mijlocul sălii, dacă mergi cu prietenii şi ştii că sunt gălăgioşi, alege un separeu. Dacă ai mai mulţi invitaţi, caută o masă care să aibă 1-2 scaune în plus, ca să nu ai surprize că cineva vine însoţit şi n-are unde să stea.

Una dintre regulile de aur pentru o petrecere reuşită la restaurant este să îţi stabileşti foarte bine meniul. Îţi dăm un pont. Dacă nu vrei să ieşi din buget, comandă mâncarea pe platouri. Fiecare va putea să servească cât vrea, iar tu nu vei avea surprize că vor comanda cine ştie ce produse super-scumpe.

Regula este valabilă şi în cazul băuturii. Un alt secret este să le oferi băutura ca pe un favor. Doamnelor un cocktail, bărbaţilor un wiskey sau un vin bun. Vei vedea, recomandarea va funcţiona de minune. Iar tu vei avea costurile sub control.
Te-ar mai putea interesa: